Büyükşehir Muğla arıcılarına destek vermeye devam ediyor

26.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri dâhilinde arı sütü ve ana arı üretim eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Dört gün süren eğitimlerde arıcılar uygulamalı eğitime tabi tutularak arı sütü ve ana arı üretimi için koloni yönetiminin gerekliliklerini öğrenmekte, arı sütü ve ana arı üretebilecekleri bilgiyi ediniyorlar.

Eğitim sonrasında, arı sütü ve ana arı üretimini öğrenen üreticilere, büyükşehir belediyesi tarafından bu üretim için gerekli olan sarf malzemeleri (mum ve su kabı, yüksük yapma aparatı, larva transfer ve süt alma kaşığı, kafa lambası, büyüteç, arı sütü çıtası) desteklemesi yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki eğitimleri 2 Mayıs tarihine kadar ula ilçemiz, şirinköy mahallesinde arıcılarımızın katılımları ile devam edecektir.