Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla Basını ile Bir Araya Geldi


30.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla il genelinde çalışan basın mensupları ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla basınıyla bir araya gelerek Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2016 yılları arasında yaptığı 2017 yılında yapacağı hizmetleri anlattı.


2014-2016 Yılları Arasında Muğlamıza 565 Milyon Yatırım Yaptık

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 2014-2016 yılları arasında toplam 565 milyon 841 TL yatırım yaptıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 2017 yılında da Muğla’ya 470 milyon yatırım bütçesi ayırdıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık üç yıldır hizmet veriyoruz. Muğlamızda olmayan bir belediyeyi kurarak kısa sürede vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. 2014-2016 yılları arasında Muğlamıza Büyükşehir Belediyesi olarak 395 Milyon 792 Bin TL, MUSKİ olarak 170 Milyon 049 Bin TL olmak üzere toplam 565 Milyon 841 Bin TL yatırım yaptık. 2016 yatırım bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 79.78. 2017 yılı için de Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğlamıza toplam 470 Milyon yatırım bütçesi ayırdık.” dedi.


Büyükşehir Muğla’da Söz Verdiğimiz Hedeflerimizi Bir Bir Gerçekleştiriyoruz

Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini sunum halinde basın mensuplarına anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra birçok hizmetin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmesinin vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de birçok yenilikçi ve Türkiye’de ilk olan hizmetlerin altına imza attığını söyledi. Muğla’ya 2016 yılında 160 Milyon yatırımla 1000 km yol yapıldığını, MUSKİ tarafından suyu olmayan 28 mahalle ve mevkiye ilk defa su götürüldüğünü hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kısa Mola, Mor Yaşam Projesi, Engelsiz Plaj gibi Türkiye’de ilk, Evde Bakım Hizmeti, Alım garantili Çiçek, Trüf Mantarı, Toprak Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı, Ulaşımda Dönüşüm Projesi, Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesi, Hafriyat Alanları, Düzenli Katı Atık Depolama Tesisleri, Yerel Tohum Merkezi, MUTTAŞ Havalanı taşımacılığı gibi birçok yenilikçi, üretici ve vatandaş odaklı hizmeti de hayata geçirdiklerini söyledi.



Muğla’nın tüm ilçelerinden basın mensuplarının katıldığı Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantısı daha sonra gazetecilerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e soruları ile devam etti. Bütün soruları birebir yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün toplantıya katılan bütün basın mensuplarına teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, ilçelerine yapılan hizmetler hakkında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e sorularını yönelten basın mensupları bilgilendirme toplantısı, ilçelerine ve Muğla’ya yapılan hizmetler için Başkan Gürün’e teşekkür ettiler.