Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla Basını ile Buluştu


25.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı’nda Muğla’da çalışan basın mensupları ile bir araya geldi.

 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 109.yılı ve Basın Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla genelinde yayın yapan basın mensupları, gazeteciler ve medya çalışanları ile bir araya geldi. İl merkezinde düzenlenen toplantıya Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları da katıldı.

 Fethiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Mesut Bölük, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün sadece 24 Temmuz, 10 Ocak gibi gazeteciler için özel olan günlerde değil kendilerini her zaman hatırladığını ve önemsediğini, Muğla’da gazetecileri ekibin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Daha önceki yıllarda da belediyelerle çalıştıklarını ama Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşılabilirlik anlamında çok etkin olduğunu söyleyen Mesut Bölük Büyükşehir Belediyesi’ni her aradıklarında muhatap bulabildiklerini, karşılıklı iletişimle sorunları giderebildiklerini bunların önemli olduğunu söyledi.

 Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte hep birlikte olduklarını, ne yazık ki ülkemizde basında sansürün sürdüğünü, bu etkinliğe bu nedenle birlik, dayanışma ve kaynaşma günü olarak adlandırmak istediklerini söyledi.

 Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların demokrasi, hukuk çerçevesinde çözülebileceğini, özgür ve tarafsız basının ülkemiz, demokrasimiz için ne kadar önemli olduğunu da 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Demokrasi adına verilen mücadeleden alnın akıyla çıkan medyanın mutlaka desteklenmesi, daha özgür bir ortamda yayın yapmasının sağlanması gerektiğini söyleyen Cem Kaytan Muğla’da bütün basın mensuplarını bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

 Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş basında sansürün kaldırılışının 109.yılında basının hala sıkıntılar yaşadığını oysa basının özgür, tarafsız, bağımsız olması gerektiğini ve gazetecilerin yaptıkları doğru haberler nedeni ile tutuklanmamaları gerektiğini söyledi. Toplumun her şeyi doğru ve tarafsız olarak basından öğrendiğinin altını çizen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş basın bayramında gazetecilerin daha özgür ortamda, düşüncelerini, haberlerini korkmadan yapabildikleri günler dilediğini sözlerine ekledi.

 “Basın ilkeli, tarafsız olmalı, bir haber veya gelişmede iki tarafın da görüşlerini alarak sayfalarında yer vermelidir.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Türkiye’de ve Muğla’da basın mensuplarının toplumu bilgilendirme anlamında çok önemli bir vazife yerine getirdiklerini söyledi ve Muğla gibi geniş bir coğrafyada Seydikemer’deki güzel bir haberden Bodrum’da ki vatandaşında sevinebilmesi gerektiğini bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin sloganının HedefimizBirMuğla1Bir olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Basında sansürün kaldırılışının üzerinden 109 yıl geçti, basın mensupları olarak sizler gerçekten gazeteciliğin tarifinde yer alan değerlerle gazetecilik yapabiliyor, halkı doğru bilgilendirebiliyor musunuz? Basın seçilmişleri denetlemesi, toplumu doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirebilmesi açısından çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Basını birini eleştirmek, övmek ya da topluma belli bir düşünceyi empoze etmek için kullanmak ne toplumun ne de basının yararına olacaktır. Basın ilkeli, tarafsız olmalı, bir haber veya gelişmede iki tarafın da görüşlerini alarak sayfalarında yer vermelidir. İletişim ve teknoloji çağında basın, medya organları sürekli gelişiyor ve değişiyor. Gazeteler yayına hazırlandığında ve basıldığında o haberlerin yerini son dakika gelişmeleri almış oluyor ve gündem sürekli sıcak haberlerle değişiyor. İnternet gazeteciliği anlamında da vatandaşlar haberi hızlıca alabildikleri, kendi yorumlarını da ekleyebildikleri gündemi takip ediyorlar. Dolayısıyla bizim gazeteciliği bütün evrensel değerleriyle ister basılı, ister internetten olsun değerlerini yükselterek 4. Kuvvet olarak, ülkenin doğru yapılanmasını, doğru bilgilendirilmesini sağlamamız gerekiyor. Yerel basında da Muğlamız büyük bir coğrafya. Seydikemer’de yaşanan bir gelişmeye basın aracılığı ile Bodrum’da ki vatandaşlarımız da sevinebilmeli, acıysa birlikte üzülebilmeliyiz. Bu yüzden Büyükşehir Belediye’mizin sloganı HedefimizBirMuğla1Bir. Muğla’da sizlerle büyük bir ailenin fertleriyiz. Bu basın buluşması ile hepinizin basın bayramını kutluyorum.” dedi.