Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla Basınını Çalışan Gazeteciler Günü’nde Bir Araya Getirdi


10.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde görev yapan basın emekçilerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde merkez ilçe Menteşe’de bir araya getirdi.

Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşların doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz çalışan basın emekçileri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde bir araya geldi. Cemiyet başkanlarının da katıldığı basın buluşmasında yerel ve ulusal basının sorunları, Türkiye’de medya özgürlüğü, yerel yönetimlerle basın ilişkileri ve gündemde olan konular konuşuldu. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün basın mensuplarının farklı konulardaki sorularına cevap verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük yaklaşık 5 yıldır Büyükşehir ile uyum içinde çalıştıklarını, gazeteciler olarak ellerinden gelen ne varsa yapmaya gayret ettiklerini, bu tür bir araya gelmelerin daha fazla yapılarak birlik ve beraberliğin arttırılması gerektiğini söyledi ve gazetecilerin ulaşımla ilgili talebini Başkan Gürün’e iletti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan 10 Ocakların ve 24 Temmuzların basın mensupları için bayram günleri değil dayanışma günleri olduğunu söyledi ve basın alanında kapsamlı bir değişime ve yenilenmeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut Türkiye’de basın alanında özgürlüklerin kısıtlandığı, mesleki hakların ellerinden alındığı olumsuz tablonun bir an önce sona ermesini umduklarını söyledi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Muğla genelinde görev yapan basını bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş çok zor şartlarda çalışan ve gazetecilik mesleğini sürdüren basın emekçilerine teşekkür etti ve özgür, tarafsız bir ortamda yapılan gazetecilik mesleğinin topluma daha çok yararı olacağının altını çizdi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Türkiye’de özgürlüklerin, demokrasinin kısıtlanması nedeniyle gazetecilerin mesleğini tam olarak yapamadıklarını ve ne yazık ki Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun diyemediklerini söyledi ve gazetecilik mesleğini yaparken canından olan basın şehitlerini saygıyla andığını belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’da gazetecilerin ne kadar zor koşullarda bu mesleği sürdürmeye çalıştıklarını bildiklerini söyledi ve Muğla’nın güçlü bir basını olduğunu belirtti. Dünya’nın göz bebeği bir ülkede ve şehirde yaşadıklarını söyleyen Erbay özgürlüklerle, demokrasiyle bu güzel topraklarda hep birlikte huzur içinde yaşamak istediklerini belirtti. Değişen yasa ile Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Muğla’ya başarı ile hizmet ettiğini söyleyen Erbay verilen hizmetlerin basın mensupları sayesinde halka ulaştığının altını çizdi.

Başkan Gürün; “İnsanı seven bir gönlün kötü söz söylemesi mümkün değil. Gönüller yapalım, ötekileştirmeyelim, herkesi kucaklayalım.”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler buluşmasında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ülkemizde ne yazık ki gazetecilik mesleğinin ve basının büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını, diğer meslek gruplarının, adaletin, hukukun da sorunlarla boğuştuğunu, sorunların ortak olduğunu söyledi ve Türkiye’de demokrasiye, özgürlüklere, hukuka sahip çıkılması ve liyakata önem verilmesi halinde birçok sorunun aşılacağını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Muğlamızda görev yapan siz değerli basın emekçileri ile birlikteyiz. Bugünü bir kutlama günü olarak değil dayanışma günü olarak görenleriniz fazla. Yerel ve ulusal basınımızın birçok sorunu var ve bu sorunlar ülkemizin içinde bulunduğu durumda ortak sorunlar. Hukuk sistemi için, işçiler için ortak sorunlar ve her meslek ayrı ayrı etkileniyor. Ülkemizde demokrasiye, özgürlüklere, insan haklarına, adalete sahip çıkarsak, liyakata önem verirsek, birlik olursak bu sorunların çözümünü sağlarız. Ülkemizin bu zorlu şartlarında mesleğini sürdürmeye çalışan siz değerli basınımıza teşekkür etmek istiyorum. 2014 yılında sizlerin de desteği ile bir yola çıktık. Önce yolumuz arızalı, taşlı, engebeliydi. Kısa sürede Muğlamızda hizmetlerimizle yolları asfalt, gönülleri ve Muğla’yı bir yaptık. Bu eşsiz coğrafyada 5 yılda güzel işler yaptık. Burada da siz devreye girdiniz ve değerli görüşlerinizle, fikirlerinizle, köşe yazılarınızla, haberlerinizle hem vatandaşlarımızı bilgilendirdiniz hem de bizlere gerekli yönlendirmeleri yaptınız. Yıkıcı eleştiriler yerine yapıcı eleştiriler getirdiniz ve objektif bakış açınızla çözüm yolları sundunuz. Muğlamızda gurur duyacağımız hizmetleri kazandırırken, vatandaşlarımızın yüzündeki gülümsemeyi ve sevgimizi arttırdık. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. İnsanı seven bir gönlün kötü söz söylemesi mümkün değil. Gönüller yapalım, ötekileştirmeyelim, herkesi kucaklayalım. Hepinize mutlu, umutlu bir 2019 yılı diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.” dedi.