Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla Bir Şehirden Fazlasıdır


01.11.2016



Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduğu 30 Mart 2014’den itibaren yatırımları ve hizmetleri ile vatandaşların yüzünü güldüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla için hizmet üretmeye devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile İstanbul(5343 kilometrekare), Kocaeli(3626 kilometrekare) gibi metropol şehirlerden daha geniş bir coğrafyaya ve hizmet alanına sahip olmasına rağmen kısa sürede kuruluşunu tamamlayarak Muğla genelinde hizmet vermeye başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi özellikle yeni kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi arasında hayata geçirdiği projelerle örnek bir belediye olarak diğer belediyeleri bilgilendirmekte ve Türkiye’de ilkleri hayata geçirmektedir.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Mor Yaşam Projesi, Engelliler İçin Kısa Mola ve Engelli Plajı, Yerel Tohum Merkezi gibi Türkiye’de ilk olan hizmetleri, evde bakım, Halkkart, ulaşımda dönüşüm, tarım laboratuvarı, düzenli katı atık depolama tesisleri, mavi deniz temiz kıyılar tekneleri, spor tesisleri gibi sosyal yatırım ve hizmetleri ile Muğla’da vatandaşların yüzünü güldürüyor.



Muğla’ya Hizmet Etmek Bir Ayrıcalık ve Gurur

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın doğal ve tarihi zenginlikleri ile Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olduğunu, değişen Büyükşehir yasasının eksikliklerine rağmen bu özel şehirde vatandaşları için en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, 1479 kilometre kıyı uzunluğu, doğal ve tarihi güzellikleri, çağdaş insanları ile Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri. Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden Muğlamızı ziyarete gelen insanlar bizlere buralarda yaşadığınız için çok şanslısınız cümlesini kuruyorlar. Bu şehirde vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlar için üretmek bizler için de ayrıcalık. Büyükşehir yasası öncesi hazırlıklarını yapan ve seçimlerden sonra yasanın getirdiklerini bilerek Muğla’ya hizmet eden bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Ne yazık ki Muğla’mızda yasadan kaynaklanan sıkıntıları, yasanın getirdiklerini araştırmadan Büyükşehir’i eleştiren, vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirerek kamuoyu yaratmak isteyen, yasa gereği Büyükşehir’e devredilmesi gereken tesisleri, hizmetleri devretmeyerek bu süreçlerde Büyükşehir Belediyesi’ni vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan, tesislerin Büyükşehre devri halinde mağduriyet yaşanacağını iddia eden yöneticilerimiz var. Daha önce Büyükşehre devredilen mezarlıklar, yollar, limanlar, otogarlar vb. tesislerde hizmet kalitesi arttırılarak vatandaş odaklı kurumsal yapı korunmakta ve Büyükşehir hizmetleri kesintisiz olarak vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Yasayı doğru okuyarak, hazırlığını yapan vatandaşın oyu ile seçilen herkesin şikayet etmeden vatandaş için hizmet üretmesi, Muğla için çalışması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler Hedefimiz1Muğla1Bir sloganımızdaki bütünlük, sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile Muğla’da büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Bütün ilçelerimize öncelik ve aciliyet sırasına göre adil hizmet veren Büyükşehir Belediye’miz bütün birimleri ile bu geniş ve özel coğrafyada mesai saati gözetmeden çalışıyor. Bu süreçte vatandaşımızın Büyükşehir hizmetlerinden memnuniyeti ve bir teşekkürü bizler için en büyük ödül. ” dedi.