Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’da Engeller Sevgiyle, Sporla Aşıldı


07.12.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Muğla’da engelleri sevgiyle, sporla aşarak engelli aileleri ve vatandaşlarla birlikte farkındalık yarattı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği, Fethiye Bedensel Engelliler Derneği, Bir Şefkat Eli Derneği, Milas Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nursel Özdemir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Muğla Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Karya Sanat Merkezi Menteşe Belediyesi Dans Topluluğu Muğlalılara farklı etkinliklerle engellerin sevgiyle aşılabileceğini gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, dernekler, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman’da Muğla’da engelli vatandaşlar için yaptığı hizmetler, yenilikler ve destekler için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür plaketi verdi.



“Sizlerin FARKINDAYIZ ve her zaman YANINIZDAYIZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Muğla’da engelleri sevgiyle güler yüzle ve hizmetlerle aştıklarını, engelli vatandaşların her zaman farkında ve yanlarında olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yapılan araştırmalara göre ülkemizin nüfusunun yüzde 12.29’u engelli vatandaşlardan oluşuyor. Yaklaşık 16 bin engelli vatandaşımız da Muğla’da yaşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz bir şehir yaratmak çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımız ve onlarla her an ilgilenen aileleri bizim için çok kıymetli. Ulaşımda engelli rampalı otobüslerimizle, Muğla sahillerindeki 6 engelsiz plajımızla, Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle, evde bakım hizmetimiz ve 5 engelli nakil aracımızla her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Muğla Büyükşehir web sayfasında “Engelli Dostu Belediye” sekmesiyle engelli vatandaşlarımızın istek ve taleplerini iletebilmesini kolaylaştırıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Engelsiz Muğla’ projemizin müjdesini de burada ilk defa açıklıyoruz. İlçe belediyelerimizle protokol yapılarak halka hizmet veren binalar engelli erişimine uygun hale getirilecek, yaya kaldırımları, engelli araç park yerleri, yaya geçiş güzergahları, ızgara boşlukları, engelli bireylerin evlerinin girişlerine rampa yapılması, engelli tuvaletleri, engelliler için çocuk oyun parkları, tekerlekli sandalye ile binebileceği salıncaklar yapılarak sosyal yaşam içinde engelli vatandaşlarımızın daha çok var olmalarını sağlayacağız. Sizlerin farkındayız ve her zaman yanınızdayız.” dedi.



3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Ozan Bahar hayat hikayesini anlatması, engelli dernekleri üyelerinin şiir, ebru, puzzle, Türkiye haritası ve Türk Bayrağı oluşturma gösterileri, tiyatro sahnelenmesi gibi vatandaşların büyük beğenisini kazanan etkinliklerle devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Kompleksi’nde devam eden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde ilçelerden gelen engelli sporcular Engelleri Sporla Aşalım şenliğinde bir araya gelerek keyifli zaman geçirdiler.