Meclis Canlı

Büyükşehir Muğlalı Yerel Tohum Gönüllülerini Buluşturdu


03.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohum konusundaki çalışmalarına devam ediyor.

Muğla İlinde faaliyet gösteren yerel tohum dernekleri, yerel tohum grupları ve gönüllüler Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Fethiye, Marmaris, Ortaca, Menteşe, Datça ve Bodrum’da yerel tohum çalışmalarında bulunan dernek temsilcileri ve gönüllüler Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Muğla’nın yerel tohumları için fikir ve bilgi alışverişinde bulundular.

Yerel Tohum Merkezi personeli tarafından “Muğla’nın yerel tohumlarının korunması ve yaşatılması” konulu sunum ile başlayan toplantı, dernek temsilcileri ve gönüllülerin kendi yaptıkları uygulamaları anlatması ve Muğla’nın yerel tohum stratejisinin belirlenmesi konusunda görüş alışverişiyle devam etti.

Her tohum kendi bölgesinde korunmalıdır

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin asıl amacının Muğla’nın yerel tohumlarının belirlenmesi, bu tohumların envanterinin çıkarılması, koruma altına alınması ve kontrollü ortamlarda çoğaltılarak yerel tohum gönüllülerinin ve halkımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulması olduğu; her yerel tohumun kendi adaptasyon bölgesinde korunup çoğaltılmasının gerektiği belirtildi. Katılımcılar tarafından da desteklenen bu düşünce çerçevesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, yerel tohum dernekleri ve gönüllüler arasında Muğla’nın yerel tohumları için ortak çalışma kararı alındı.

Muğla’nın yerel tohumları için güç birliği

Yerel tohum konusunda çalışmalar yapan dernek ve gönüllülerin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen böyle bir toplantıda bir araya getirilmesi katılımcıları son derce mutlu ederken, bu tür toplantıların daha sık düzenlenmesi kararına varıldı. Ayrıca tüm kurum, kuruluş ve gönüllülerin yerel tohum konusunda bir arada işbirliği içerisinde çalışmaları gerekliliği vurgulandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin rutin olarak düzenleyeceği toplantılar ile bir araya gelecek olan yerel tohum dernek temsilcileri ve gönüllüler arasında Muğla’nın yerel tohumları için ortak bir platform oluşturularak tüm Muğla genelinde işbirliği içinde çalışmalar yürütüleceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.