Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’nın Muhtarları’nı Bir Araya Getirdi


19.10.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası’nın kuruluşunun üçüncü yılını ve 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü Muğla’nın 13 ilçesinde hizmet veren muhtarlarla birlikte kutladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Muhtarlar Masası’nın kuruluşunun üçüncü yılı ve 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Muğla’da hizmet veren muhtarları Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde muhtarlar için düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte muhtarlar dernek başkanları, muhtarlar tek tek söz alarak Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetleri hakkında fikirlerini ve isteklerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve daire başkanlarına iletme fırsatı buldular. Ayrıca muhtarlar ve 19 Ekim Muhtarlar Günü için Büyükşehir Belediyesi’nin bastırdığı Muğla’nın Muhtarları Dergisi muhtarların büyük beğenisini kazandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç Muhtarlar Masası’nın üçüncü yılına girdiğini, bugüne kadar 10 bine yakın çağrı, dilekçe ve talep alan muhtarlar masasının 7/24 muhtarların yanında olduğunu söyledi ve bütün muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Muhtarlar; “Büyükşehir’in Kapıları Bizlere Sonuna Kadar Açık”

Fethiye İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü vatandaşın birebir sorunuyla karşılaşan muhtarların devletin bir birimi olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli hizmeti aldıklarını ve almaya devam ettiklerini söyledi ve özellikle ilçelerinde yapılan asfalt çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür etti. Menteşe Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Şükrü Arık, Büyükşehir Belediyesi’nin çok kısa sürede kuruluşunu ve yapılanmasını tamamlayarak hizmet vermeye başladığını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetleri ve etkinlik için teşekkür etti. Milas Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal sorumluluklarının çok, yetkilerinin az olduğunu, bunu bilerek göreve talip olduklarını söyledi ve her zaman arkalarında olan, kapılarını kendilerine ardına kadar açan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, muhtarlığın 1829 yılında başladığını ve günümüze kadar karınca kararınca geldiğini, Seydikemer’in Milas’tan sonra Muğla’nın en büyük ilçesi olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine hizmetleri için teşekkür etti. Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı Nizamettin Arıkan’da Muhtarlar Günü’nde böyle güzel bir etkinlik düzenleyen ve muhtarları bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.




Başkan Gürün; “Büyük Bir Ailenin Fertleri Olarak Bir Aradayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da büyük bir ailenin fertleri olarak bu etkinlikte bir arada olduklarını, Muğla’ya 565 muhtar, 13 ilçe belediyesi bir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ettiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Değişen yerel yönetimler yasası ile 2014 yılından beri Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle birlikte vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yasanın çıkacağı bir yıl önceden belli olduğu için bizler araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı yapmıştık. Yasanın eksikliklerine rağmen Muğla’ya en iyi hizmeti vermek için kurulduğumuz günden beri çalışıyoruz. Bizler ve siz muhtarlarımız vatandaşların oyları ile göreve gelen büyük sorumlulukları olan vatandaşların vekilleriyiz. Seçimlerden sonra bizler siyasi kimliğimizi bir yana bırakarak hiç ayrım yapmadan, adil, eşit, ihtiyacın önemine göre hizmet ediyoruz. Ülkemizin birliğe, barışa, güvene ihtiyacı olduğu bugünlerde sevgi ve hoşgörüyle, birlik ve beraberlik içerisinde Muğlamız için hizmet üretiyoruz. Muhtarlar Masa’mızın kuruluşunun üçüncü yılını ve Muhtarlar Günü’nüzü kutluyor, bugün burada büyük bir aile ile birlikte olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.