Büyükşehir Muğla’yı Güvenli Yollarla Sarıyor

01.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde üç yılda yaptığı 565 Milyon TL yatırımın 249 Milyon TL’sini yollar için harcadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde sorumluluk alanındaki 2327 km kırsal, 161 km ilçe merkezlerindeki yolların bakım, onarım, asfalt, oto korkuluk, köprü, ilçe girişlerindeki meydan düzenlemeleri için 2014-2015 yılında 82 Milyon TL, 2016 yılında da 167 Milyon TL olmak üzere toplam 249 Milyon TL yatırım yaptı.

Büyükşehir 13 İlçesinde Yollara Büyük Önem Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarının daha güvenli ve rahat seyahat etmeleri, kentlerin vitrini olan girişlerinin düzenli hale getirilmesi için bugüne kadar Bodrum İlçesi’ne 97 km yol çalışması ile 23 Milyon 700 Bin TL, Dalaman İlçesi’ne 75 km yol çalışması ile 15 Milyon 410 Bin TL, Datça İlçesi’ne 56 km yol çalışması ile 18 Milyon TL, Fethiye İlçesi’ne 67 km yol çalışması ile 27 Milyon 674 Bin TL, Kavaklıdere İlçesi’ne 38 km yol çalışması ile 4 Milyon TL, Köyceğiz İlçesi’ne 72 km yol çalışması ile 7 Milyon TL, Marmaris İlçesi’ne 87 km yol çalışması ile 10 Milyon 584 Bin TL, Menteşe İlçesi’ne 226 km yol çalışması ile 48 Milyon 585 Bin TL, Milas İlçesi’ne 245 km yol çalışması ile 36 Milyon TL, Ortaca İlçesi’ne 58 km yol çalışması ile 17 Milyon 488 Bin TL, Seydikemer İlçesi’ne 198 km yol çalışması ile 17 Milyon 232 Bin TL, Ula İlçesi’ne 61 km yol çalışması ile 23 Milyon 363 Bin TL, Yatağan İlçesi’ne de 104 km yol çalışması ile 12 Milyon 945 Bin TL yatırım yaptı.

“Vatandaşlarımıza Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da göreve geldikleri gün verdikleri sözleri, Büyükşehir Belediyesi olarak da hedefledikleri hizmetleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi ve Muğla’nın hizmetlerin en iyisini hak ettiğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızda Büyükşehir Belediyesi olarak birçok farklı alanda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yollardan, suya, ulaşımdan sağlığa, haşere ile mücadeleden itfaiyeye, kanalizasyon, alt yapıdan tarıma kadar birçok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bugüne kadar Muğla’ya 565 Milyon TL yatırım yaptı. Muğlalı hemşehrilerimiz ve şehrimizi ziyaret eden vatandaşlarımızın daha güvenli, düzgün, çizgileri, işaretlemeleri ile modern yollarda seyahat etmesi için üç yılda Muğla genelinde yollarımıza 249 Milyon TL yatırım yaptık. Sadece 2016 yılında 167 Milyon yatırımla 1000 km yol yapımı, 90 km otokorkuluk çalışması gerçekleştirdik. 2017 yılında da 700 km asfalt çalışması yapacağız. Kırsal ve ilçe merkezlerindeki yollarımızın asfaltlanması, bakım ve onarımlarının yapılması, yol çizgilerinin ve işaretlemelerinin yapılması, oto korkuluklarla güvenli hale getirilmesi ile yolları bilen vatandaşlarımız yanında ilk defa seyahat eden vatandaşlarımız içinde yollarımız daha güvenli ve rahat hale geldi. Vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere Muğla’ya yakışan modern yollarla ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca ilçe merkezlerimizin girişlerinde kent vitrinine yakışan düzenlemeleri Ula Akyaka, Milas ilçelerimizde tamamladık, Datça, Ortaca, Dalaman, Menteşe ilçelerimizde devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’ya yakışan hizmetleri yerine getiriyor, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.