Büyükşehir Muhtarlar Masası 4 Yaşında

16.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla genelinde görev yapan muhtarları için kurduğu Muhtarlar Masası 4.yılına girdi.

Muğla’da 13 ilçede 566 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası 444 48 01-8 numarası ile bugüne kadar muhtarlardan gelen 21 Bin 300 istek, talep ve dilekçeyi sonuçlandırdı.

“Büyükşehir Muhtarlar Masası 4 Yıldır Muhtarlarımızın Hizmetinde”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde 13 ilçe belediyesi, 566 mahalle muhtarı ile birlikte Muğla’da vatandaşları için hizmet ürettiklerini, mahallelerinde vatandaşların oyları ile seçilen, yerel yönetimlerin mahallelerde gözü, kulağı olan muhtarların kendilerine anında ulaşmasında en önemli iletişimi Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası’nın sağladığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir olmadan önce Muğla’da 396 köy, 49 belde, 12 ilçe belediyesi vardı. Görev ve sorumluluk alanında muhtarlarımızın yetkileri değişti ve köylerimiz ne yazık ki mahalle statüsüne geçirildi. Bütün bu değişikliklere rağmen yasanın getirdiği artı ve eksileri bir yana bırakarak Muğla’da vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için 566 mahalle muhtarımız, 13 ilçe belediyemiz ve Muğla Büyükşehir Belediye’miz bütün birimleri ile 7/24 Muğla için çalışıyor. 13 bin 247 kilometrekare gibi geniş bir alanda hizmet veren Büyükşehir Belediye’mizin hizmetlerinin bütün mahallelerimize ulaşması, muhtarlarımızın da istek, talep ve önerilerini anında bizlere ulaştırabilmeleri için kurduğumuz Muhtarlar Masası birimimiz 4.yılına girdi. Coğrafi mesafeler uzak olsa da ulaşılabilirliği sağlayan, sadece muhtarlarımıza hizmet veren 444 48 01/8 numaralı telefon ile mahallelerinde yerel yönetimler olarak bizlerin gözü, kulağı bir nevi Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcisi olan muhtarlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Muhtarlar Masası birimimiz Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlarımız arasında bir köprü görevi görüyor. Muhtarlarımızdan gelen talepleri gerekli birimlere yönlendiren Muhtarlar Masa’mız işin yapılması ve sonuçlanması hakkında da muhtarlarımıza geri dönüş sağlayarak sürecin takibini tamamlıyor. Bugüne kadar muhtarlarımızdan aldığımız geri dönüşler, memnuniyetler bizleri de mutlu ediyor. Daha yaşanır bir Muğla için hep birlikte çalışmaya, güzel Muğlamıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.