Meclis Canlı

Büyükşehir, Olası Afetlere Hazırlanıyor


28.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından olası bir acil durum anında müdahale için belediye personelinden oluşturulan Acil Durum Ekiplerine eğitim semineri düzenlendi.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde 5-27 Ekim tarihleri arasında farklı gruplar için 17 gün süren “Acil Durum Ekipleri Eğitimi” ne toplam 350 personel katıldı. Eğitimin sabahki oturumunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Uzmanı Koray Ece, Eğitmen Nurettin Havutçu ve Eğitmen Cengiz Çavuş tarafından olay, acil durum, afet, tehlike ve risk kavramları örneklerle anlatılarak acil durum ekiplerini oluşturan ilkyardım, koruma, kurtarma, söndürme ve destek personeline görevleri açıklandı.  Öğleden sonraki eğitim programında ise İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Hasan Hüseyin Tilki ve Ahmet Emre Katıksız Acil Durum Yönetmeliği konusunda teorik bilgiler aktardı. Ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından acil durum tatbikatı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Dairemizin Eğitim Şube Müdürlüğü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile düzenlediği “Acil Durum Ekipleri Eğitimi”ni tamamladık. Eğitime Muğla Büyükşehir Belediyemizin tüm birimlerinden personel katıldı. Eğitimin planlamasını yaptığımızda 413 personelin katılmasını öngörmüştük. Ancak Bodrum’da yaşanan sel felaketi ve yoğun bir yol yapım çalışması nedeniyle Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızdan 63 personelin katılımı sağlanamadı. Bu sebeple bu personellerimiz için Aralık ayı içerisinde aynı eğitimi bir daha düzenleyeceğiz.”