Meclis Canlı

Büyükşehir, “Permakültür Çalıştayı’na “ Katıldı


26.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli, Bodrum İlçesinde düzenlenen “Permakültür Çalıştayı’na” katıldı.

Slow Food Bodrum ve Tasarım Vakfı işbirliği ile “Karya Tasarım Akademisi-Bodrum” da gerçekleştirilen ve eğitmenliğini Şili'den Agustin Sepulveda Sariego'nun üstlendiği çalıştay da  doğal tarım uygulamaları olarak da adlandırılan Permakültür ilkeleri, Permakültürde kuramsal yaklaşımlar, Dünyada permakültür uygulamaları, Permakültür ve ekolojik eylem planı oluşturma gibi konular görüşüldü.



Çalıştay hakkında açıklama yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan şunları söyledi: “Doğanın işleyişini taklit ederek tarımsal faaliyetlere yön verme ilkesini benimseyen permakültür anlayışı, tüm dünyada çığ gibi yayılıyor. Bilinçsiz uygulamalar sebebiyle hem doğanın hem de canlıların zarar görmesi, permakültürel uygulamaların yani doğal tarımın tekrar günyüzüne çıkmasına neden olmuştur. Permakültür uygulamaları, aslında atalarımızın eskiden uyguladığı tekniklerin neredeyse aynısıdır. Atalarımızın geçmişte yaptığı uygulamalar bilimin ışığında tekrar düzenlenerek doğaya dost uygulamalar geliştirilmiştir. Bunların en bilineni evsel atıkların fermente edilerek tekrar tarımda gübre olarak kullanılmasıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür doğa dostu uygulamaların her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.”