Meclis Canlı

Büyükşehir personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi


11.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 3608 personele, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinde çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olarak görev yapan personele iş güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.  

Eğitimlere, faaliyet alanı ve yapılan işlere göre 4’ü Çok Tehlikeli, 4’ü Tehlikeli, 13’ü Az Tehlikeli olmak üzere il genelinde görev yapan 3608 personel katıldı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı çalışan, hizmetlerini de insan odaklı olarak yürüten bir kurum. Bu yüzden çalışan her personelimizin de sağlığı çok önemli. Her personelimizin iş güvenliğini iyi bilmesi ve bu konuda bilinçlenmesi için bütün eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mesai arkadaşlarımızın iş güvenliği açısından yasal hak ve sorumluluklar konusunda bilmeleri açısından ve güvenli çalışma ortamlarında daha verimli çalışabilecekleri eğitimler verildi. Yaşanılan iş kazalarını azaltmak için karşılaşılan risklere karşı alınması gereken tedbirler anlatıldı. Personelimize verilen bu eğitimler ile iş güvenliği farkındalığı yaratırken aynı zamanda vatandaşlarımıza kaliteli ve etkin hizmet sunmayı amaçlıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.