Meclis Canlı

Büyükşehir sağlık hizmetlerini geliştiriyor


05.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesinin önemli hizmetlerinden biri olan sağlık alanında çalışan personellere Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli uzman doktorlar tarafından eğitim verilerek vatandaşlara daha iyi hizmet vermeleri sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık alanında çalışan personellerinin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. En önemli hizmetlerden biri olan sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip eden ekipler bu kapsamda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortaklaşa bir eğitim programı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin İl genelinde vatandaşlar tarafından yoğun talep gören “Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulans” hizmetleri alanlarındaki yenilikler ekipler tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda sağlık çalışanlarına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan DELİKTAŞ tarafından sağlık personellerine sahada çok karşılaştıkları ‘Sonda Bakımı ve Sondaya Bağlı Komplikasyonlara Yaklaşım’ konulu eğitim verilirken modern teknoloji ve ekipmanların daha verimli kullanılması konusunda bilgi aldılar.

Vatandaşlara zamanında ve nitelikli hizmet vermek için yapılan eğitim programıyla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personellerin bilgi ve olaylara müdahale düzeyinin arttırılması amaçlanıyor.