Meclis Canlı

Büyükşehir Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüzle Muğla’ya Hizmet Ediyor


02.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı hizmetlerini, 2018 yılı projelerini değerlendirdi.

30 Mart 2014 Yerel seçimleri ile kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi’nden biri olduklarını, yeni kurulan Büyükşehirler ile Türkiye genelinde 30 Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve ülke nüfusunun yüzde 92’sinin yerel yönetimlerden hizmet beklediğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kuruldukları günden itibaren Muğla’ya 782 Milyon TL yatırım yaptıklarını, 2018 yılında da 426 Milyon yatırım yapacaklarını söyledi. 

“Muğla’ya Bugüne kadar 782 Milyon Yatırım Yapıldı”

Muğla’nın 13 Bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’un neredeyse 3 katı büyüklüğünde olduğunu ve dağınık bir nüfus yerleşimine sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’yı 6 hizmet bölgesine ayırarak vatandaşlara sevgi, hoşgörü ve güleryüzle anlayış ile hizmet götürdüklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla doğal ve tarihi güzellikleri, dünyada ve ülkemizde yakından tanınan 13 ilçesi ile ülkemizin en gözde şehirlerinden biri. Yerel yönetimler olarak bu özel coğrafyada yaşamanın ve hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Muğla’yı nüfus, yerleşme, ekonomik getiriler olarak kıyısal ve kırsal olarak ikiye ayırabiliriz. Dağınık bir nüfus yapısına sahip Muğlamızda ayrıca turizm sektörü nedeni ile özellikle yaz aylarında artan bir nüfus yapısına sahibiz. Tarımı, turizmi, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile ülke ekonomisine önemli girdi sağlayan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak yollardan tarıma, sağlıktan suya, ulaşımdan çevreye kadar birçok alanda vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar Büyükşehir ve MUSKİ olarak Muğla’ya 782 Milyon TL yatırım yaptık. 2018 yılında da Muğlamıza 426 Milyon TL yatırım yapacağız. Ayrıca 30 Mart yerel seçimlerinden sonra olmayan bir belediyeyi kurarak yasa gereği bize ilçe belediyelerimizden, kapanan beldelerden geçen borçları da düzenli olarak ödüyoruz. Sorumluluk alanımızdaki 2600 km yolun 2210 kilometresini standartlara uygun hale getirerek vatandaşlarımızın güvenli, konforlu yollarla sevdiklerine ulaşmasını sağladık. 360 Milyon yatırımla yaptığımız yollar ve ilçelerimizdeki yol, meydan düzenlemeleri ile Muğla’mızın çehresini değiştirdik. Yeni otogarlar için startı Menteşe ilçemizden verdik. 

“İçme Suyu ve Alt Yapıya 219 Milyon Yatırım”

Muğla genelinde içme suyu olmayan 32 köy ve mevkiyi içme suyu ile buluşturduk. Bugüne kadar içme suyu ve alt yapıya 219 Milyon TL yatırım yaptık. 759 bin 943 metre İçme suyu hattı, 190 Bin 146 metre kanalizasyon hattı yapımını tamamladık. Muğlamıza modern atıksu arıtma tesisleri kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin incisi Ölüdeniz’imize 21 Milyon 500 Bin TL’ye modern bir atıksu arıtma tesisi yapımında sona yaklaştık. Yüzde 68’i orman, 1480 km kıyı şeridine sahip mavi ile yeşilin her tonunu coğrafyasında sergileyen ilimizi katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, geri dönüşüm tesisleri ve kıyılardan teknelerle atık toplama hizmetleri ile korumaya aldık.

“Üreten, Toprağına Sahip Çıkan Bir Muğla Yaratılıyor”

Kıyısal ve kırsal Muğla’yı birlikte üretir hale getirmek, kırsal nüfusun toprağına sahip çıkması için tarıma, üreticilerimize her alanda destek olduk. Türkiye’nin dört dalda analiz yapabilen ilk tarım laboratuvarını, yerel tohum merkezini,  duyusal analiz laboratuvarını Muğlamızda hayata geçirdik. Alım garantili çiçek üretimi ile kooperatiflerimizle 10 Milyon çiçek üreterek özellikle kadın üreticilerimize destek olduk. Yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalları, mera projemiz ve “Toprağını satma ürününü sat” sloganımızla üreten köylümüzün yanında olduk. 13 ilçe, 566 mahallemizde evde bakım hizmeti, hasta nakil hizmetimizle vatandaşlarımızın evlerine misafir olduk ve onların nabzını tuttuk. Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bireye sahip ailelerimize bir nefes olduk. Muğla genelinde 12 ay haşere mücadelesi ile özellikle sulak alanlarda, deniz kenarlarında yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırdık. İl genelinde 1388 mezarlık alanın bakım, onarımlarını yaparak manevi olarak vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde son vazifelerini yapmasını, sevdiklerini ziyaret etmelerini sağladık. Ulaşımda dönüşümle Muğla genelinde şoför esnafımızla vatandaşlarımıza modern, güvenli, engelli rampalı araçlarla hizmet verilmesini sağladık. Türkiye’nin iki havaalanına sahip iki ilinden biri olan Muğla’da havaalanı taşımacılığını başlatarak vatandaşlarımızın bu hizmetten daha fazla yararlanmasını sağladık. Daha birçok yenilikçi, Muğla’ya yakışan hizmeti gerçekleştirerek Türkiye genelinde birincilik ve başarı ödülleri aldık. Ayrıca üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ile işbirliği içerisinde ortak, akılcı, katılımcı projeler gerçekleştirerek diğer kuruluşların bu çalışmalardan yararlanmasını sağladık.

“2018’de Muğla Bölge Müzesi Yapımı Başlıyor”

2018 yılında da bütün mahalle ve ilçelerimizde yaşam kalitesini arttırmak, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için yenilikçi, Muğla’ya yakışan projeleri hayata geçireceğiz ve devam etmekte olan hizmetlerimizle daha yaşanır bir Muğla yaratacağız. 2018 yılında Muğlamıza 426 Milyon yatırım yapacağız. Dünya Bankası’ndan sağladığımız kredi ile özellikle alt yapı, arıtma tesisleri ve içme suyu konusunda Muğlamıza önemli hizmetlerimizi başlatacağız. Ula İlçe’mize kanalizasyon şebekesi yapımı, Seydikemer  Karadere ve Eşen Mahalleleri’mize AAT yapımı gene Seydikemer İlçe’mize kanalizasyon hattı yapımı, Bodrum Turgutreis Akyarlar-İslamhaneleri-Peksimet-Gümüşlük Mahalleleri’mize Kanalizasyon hattı ve AAT yapımı, Bodrum Gündoğan Mahallesine Kanalizasyon ve AAT yapımına başlıyoruz. Ayrıca Bölge müzesinden modern otogarlara, spor tesislerinden sosyal yaşam alanlarına, alt yapı çalışmalarından kültür merkezlerine kadar halka dokunan projelerle Muğla’yı hizmetlerimizle ilmek ilmek öreceğiz.” dedi.

Başkan Gürün konuşmasının sonunda “Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda birlik ve beraberlik içerisinde 2018 yılında da proje ve hizmetlerimizle vatandaşlarımıza ulaşmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sevginin gönüllerde, hoşgörünün dillerde, gülümsemenin yüzlerde olduğu birlik ve barış içerisinde, umutlu bir 2018 diliyor, bütün vatandaşlarımızın yeni yılını tekrar kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.