Meclis Canlı

Büyükşehir Sevgiyi Ödüllendirdi


24.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bir fotoğraf yarışması düzenledi. İlçelerde belirli noktalara koyulan stantlarda fotoğraf çektiren çiftler, fotoğraflarını Büyükşehir Belediyesine gönderdi. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan fotoğraflarda en çok beğeni alarak dereceye giren çiftler 23 Şubat Perşembe günü yapılan törenle ödüllerini aldılar.


“Sevginin maliyeti yok”

Tören Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleşti. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Sevginin bize hiçbir maliyeti yok. Sevgi, hoşgörü ve güleryüz toplumda ortak dil olmalı. Ülke olarak farklılıklarımıza rağmen birbirimizi sevmeye, kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var.” İfadelerini kullandı.

Toplumları bir arada tutan, insanların barış ve mutluluk içerisinde kardeşçe yaşamasını sağlayan en kuvvetli duygunun sevgi olduğunu belirten Başkan Gürün “İnsanlar yaşamlarının her evresinde sevgiye ihtiyaç duyarlar. Bir anne, babanın evladına, gurbetteki bir insanın sılaya, hiç görmese de yaptıklarıyla bir milletin kaderini değiştiren Ata’ya duyulan da sevgidir. Sevgiyi, gülümsemeyi, hoşgörüyü aramızda ortak dil haline getirebilmeliyiz. 14 Şubat’ı sadece iki çift arasında kutlanan ve hediyelerin verildiği bir gün olarak değerlendirmeden, bütün vatandaşlarımıza, dünya üzerinde sevginin egemen olduğu, doğaya ve doğa üzerinde yaşayan bütün canlılara sahip çıkılan, insanları ötekileştirmeden olduğu gibi kabul ettiğimiz sevgi, barış ve mutluluk dolu bir gün olmalı. Bu düşünceler de sadece o günde kalmamalı. Tüm insanlığın sevgisi ve mutluluğu daim olsun” dedi.


Yapılan fotoğraf yarışmasında Cem Direksiz – Aslıhan Karataş çifti birinci, Hüseyin Yiğit – Firdevs Yiğit Çifti ikinci, Sertan Paşalı – Büşra Hal çifti üçüncü, Nadir Uzunel – Gönül Uzunel çifti dördüncü, Fevzi Topak – Ceyda Çiğdem çifti beşinci, Uğur Serin - Filiz Serin çifti ise altıncı oldu.

Yapılan törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yavuz Kayı’nın yanı sıra Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da katıldı.