Meclis Canlı

Büyükşehir Seydikemer ve Fethiye’de asfaltlama çalışmalarına devam ediyor


04.09.2018

Bugüne kadar 360 Milyon TL yatırım ile 2300 kilometre yol yaparak kıyısal ve kırsal Muğla’yı güvenli ve konforlu yollarla bir birine bağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde yaklaşık 22 kilometre uzunluğunda 1. ve 2. kat sathi asfalt çalışması yapacak.

Yetki ve sorumluluğunda bulunan yolları daha güvenli ve modern hale getirmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında yapacağı 268 kilometre yol çalışmasına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi,  2018 yılı içerisinde bugüne kadar yaklaşık 29 kilometre 1. Kat sathi kaplama, yaklaşık 174 kilometre 2. Kat sathi kaplama ve 1 buçuk kilometre Bitümlü Sıcak Kaplama (BSK) çalışmasını tamamlayarak toplamda 204 kilometre yol asfalt çalışması yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; “Ekiplerimiz, geçen hafta çalışmalarına başladığı Seydiler-Ortaköy Mahallelerindeki 15 kilometrelik çalışmanın 10 kilometresini bugün bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalarına ara vermeden devam eden ekiplerimiz, buradaki çalışmalarının ardından Fethiye ilçemizde Kirme-Karaağaç Mahallelerinde 11 kilometre 1. Kat sathi kaplama ve Seydikemer ilçemizin Boğaziçi – Karağaç Mahallelerinde 11 kilometrelik 2. Kat sathi kaplama çalışmalarına geçecekler ” İfadeleri kullanıldı.

Yaklaşık olarak bir hafta sürecek olan çalışmaların ardından önem sırasına ve iş programına göre diğer mahallelerin asfaltlama çalışmaları devam edecek.