Meclis Canlı

Büyükşehir Seydikemer’de Bilgilendirdi


18.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer İlçesi’nde vatandaşların ve muhtarların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı, Seydikemer Mahalle Muhtarları’nın ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Seydikemer İlçesi’nde bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerin ve projelerinin katılımcılara anlatıldığı bilgilendirme toplantısında Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da Seydikemer İlçesi özelinde ve Muğla genelinde yapılan yol, su, ulaşım, tarım, sağlık, toptancı halleri gibi birçok konuda vatandaşları bilgilendirdi.

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra hizmetlerin nereden geleceği konusunda ilk başta endişelendiklerini ama Muğla’nın tecrübeli ve deneyimli Belediye Başkanı sayesinde bu sıkıntıları kısa zamanda aştıklarını söyledi. Mehmet Güven; “3.dönemdir muhtarlık yapıyorum. Muğla Büyükşehir olunca acaba hizmetlerde bir aksama olur mu diye ilk başlarda endişelendik. Ama Muğla’nın tecrübeli belediye başkanı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün sayesinde bu geçiş dönemi en az sıkıntıyla atlattık. Biz muhtarlara her zaman kapısını açtı, yardımcı oldu. Bu sıcak ilgisi ve alakası nedeniyle şahsım ve Seydikemer İlçesi muhtarları adına kendisine, daire başkanlarına ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum.”dedi. Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Hedefimiz1Muğla1 Sloganıyla Muğla için Çalışıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir olmasının üzerinden bir yıl sekiz ayın geçtiğini, Büyükşehir olan 14 ilin arasında kuruluş şemasını tamamlayarak bütün ilçelerine kesintisiz hizmet götüren belediyelerin arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin en önde belediyelerden biri olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın Büyükşehir olmasının üzerinden 1 yıl 8 ay geçti. Düzenlediğimiz bu toplantılarla bugüne kadar yaptıklarımızı, yapacağımız projeleri sizlerle paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızla ve muhtarlarımızla doğru iletişimi sağlamak için sistemimizi kurduk. Önemli olan sizin eksikliklerinizi ve ihtiyaçlarınızı en kısa sürede bizlere iletebilmeniz ve bizim de bu konuda en kısa sürede sizleri bilgilendirmemiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı merkezi ve Muhtarlar Masası ile bu iletişimi sağladık. 444 48 01 çağrı merkezi ve 444 48 01-8 Muhtarlar Masası ile sizlerin istek ve taleplerinizi görevli arkadaşlarımız sisteme kaydediyor ve en kısa sürede dönüş yapabiliyor.

Muğla diğer büyükşehirlere göre farklı bir il. 13 bin kilometrekare yüzölçümü ve dağınık nüfus yapısıyla büyük bir coğrafyada hizmet veriyoruz. İstanbul 5 bin kilometrekare ve Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip ili. Bu coğrafyada hizmet verirken ilk başta köylerimize önem verdik ve muhtarlarımızla birlikte çalışarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet veriyoruz.” dedi.

Muğla’da yol, ulaşım, tarım, su, sağlık hizmetleri gibi birçok alanda Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde Muğla’da Hedefimiz1Muğla1 sloganıyla birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte daha güçlü bir Muğla için çalıştıklarını ve en büyük gücü vatandaşlarından aldıklarını söyledi.