Meclis Canlı

Büyükşehir Seydikemer’de Muhtarlar İle Buluştu


12.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantıların üçüncüsünü Seydikemer İlçesi’nde gerçekleştirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünü Seydikemer İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Seydikemer İlçesi mahalle muhtarları katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Seydikemer İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Seydikemer İlçesi’nden ise 1028 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Seydikemer İlçesi’nin 61 muhtarı olduğunu ve bunlardan 56’sının Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



“Muğla’ya İki Yıl İçinde 247 Milyon 454 Bin Lira Yatırım Yaptık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduğu 2014 yılından 2015 yılı sonuna kadar araç, gereç, malzeme gibi eksiklerini tamamlayarak Muğla’ya 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptıklarını, 2016 yılında Muğla’ya vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve daha yaşanır bir Muğla için 410 Milyon 218 bin lira yatırım planladıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi olan 14 ilden biri. Kısa sürede kuruluşumuzu tamamlayarak Muğla gibi geniş bir coğrafyada hizmet üretmeye başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlar ve harcamalar ile iki yıl içinde Muğla’ya 247 Milyon 454 bin lira, Seydikemer İlçemize 13 milyon 241 bin liralık yatırım yaptık. Muğla’da olmayan bir belediyeyi oluşturduk ve araç, gereç, malzeme eksikliğimizi gidererek Muğla’da hizmet vermeye başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere, yol, ulaşım, su,  çevre, sağlık gibi birçok alanda hizmet veriyoruz. Sorumluluk alanımızdaki 2060 kilometre yolun ve bakım ve onarımını yaparak, 525 kilometre asfalt çalışması yaptık. Ulaşım alanında yeni, modern, konforlu araçları Muğlalı vatandaşlarımızın ve sizlerin hizmetinize sunduk. Ayrıca bütün vatandaşlarımızın yasal hakları olan 65 yaş üstü, engelli, şehit, gazi yakınlarının ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanması için ulaşımda dönüşümü başlattık ve vatandaşlarımızdan ve şoför esnafımızdan olumlu geri dönüşümler alıyoruz.  Muğla gibi geniş ve eşsiz bir coğrafyada hizmet vermenin bazı zorlukları da olabiliyor. Örneğin Muğla’da 40 noktada itfaiye birimi oluşturduk.  Orman köylerimize de yangınlara karşı ilk müdahale için yangın tankerleri dağıttık. Sizlerin ve Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda hizmet üretiyor ve çalışıyoruz. 2016 yılında Muğlamıza 410 Milyon 218 bin lira yatırım yapacağız. Muğlalı hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Bu toplantılarla sizlerle bir araya geliyoruz ve samimiyetle herşeyi konuşabiliyoruz.” dedi.



Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda, Seydikemer’e yaptığı hizmetler ve kendilerine her zaman destek oldukları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür plaketi verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantısı, daire başkanlıklarının sunumu,  muhtarların istek ve önerilerini iletmeleri ile sona erdi.