Meclis Canlı

Büyükşehir soba zehirlenmelerine karşı uyardı


22.09.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle olası baca yangınlarını ve soba zehirlenmelerini önlemek için vatandaşlara, ev ve binaların bacalarının kışlık temizliklerini yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Muğla Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı doğru soba kullanımı hakkında bilgiler verirken, kömürün üstten yakılmasını, sobanın içerisine doğru miktarda kömür konulmasını ve yakılma esnasında kapakların açık olması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada sobanın yanmasından sonra ise hava girişinin ayarlanması, üstten yakılan sobaya sonradan kömür ilave edilmemesi ve edilmesi halinde karbon monoksit çıkışının artacağından istenmeyen durumlara yol açabileceği belirtilirken, soba, doğalgaz gibi sistemlerin kontrollerinin gereken zamanda yapılmasının da önem arz ettiğine dikkat çekildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Vatandaşlar kesinlikle baca temizliklerini yaptırmalılar. Ayrıca sessiz ölüme karşı vatandaşlar özellikle gece rüzgârlı havalarda uyurken sobayı ateşli bir şekilde bırakmamalılar. Kendimizin ve ailemizin güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceği kesinlikle unutulmamalı. Ayrıca doğal gaz kullanımına başlayan konutlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve kullanma talimatlarına kesinlikle uymaları gerekir.’’ dedi.