Meclis Canlı

Büyükşehir Sosyal Hizmet Kampı’nın üçüncüsünü gerçekleştirdi


15.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2017 yılında düzenlenen Sosyal Hizmet Kampı’nın üçüncüsü ‘Dezavantajlı Kadın Sorunları Üzerine Yerel Yönetim Uygulamaları’ ana temasıyla uluslararası katılımlı olarak Fethiye İnlice Koyu’nda gerçekleştirildi.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, farklı aktiviteler ile kültürleri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Muğla Şubesi işbirliği ile ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirilen Sosyal Hizmet Kampı’nın üçüncüsü, ‘Dezavantajlı Kadın Sorunları Üzerine Yerel Yönetim Uygulamaları’ ana temasıyla 29 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında uluslararası katılımlı olarak düzenlendi.

Sosyal Hizmet Kampına Türkiye’den Konya Selçuk Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İngiltere’den ise Liverpool Hope Üniversitesinde sosyal hizmet alanında eğitimine devam eden 30 öğrenci katıldı.

Büyükşehir’den 15 uzman personel katıldı

‘Dezavantajlı Kadın Sorunları Üzerine Yerel Yönetim Uygulamaları’ ana temasıyla 5 gün süren 66 katılımcının yer aldığı kampta gündüzleri mesleki atölye çalışmaları, gezi, kültürel ve sosyal paylaşımlar yapılırken, akşamları 7 farklı kurum ve dernekten katılımcıların paylaşımlarının yer aldığı eğitim sürecinde sosyal hizmet alanı ve dezavantajlı kadın sorunları temalı fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Tlos Antik Kenti ve Saklı Kent Kanyonu da rehber eşliğinde gezilerek öğrencilere Muğla’nın tanıtımı yapıldı. Kampa Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden de 15 uzman personel katıldı.

Dezavantajlı kadına yönelik çalışma yapan kurumlar eğitim verdi

Kampta dezavantajlı kadınlara yönelik çalışma yapan kurumlardan katılan uzmanlar tarafından; İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Yerel Yönetimlerde Kadın Sorunsalı; Engelli Kadın Olmak, Engelli Annesi Olmak’ konusunda, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ‘Kadına Yönelik Şiddeti Anlamak’  konusunda, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcileri (UNCHR) ‘Mülteci Kadın’ konusunda, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (UNWOMEN) ‘UNWOMEN Türkiye Ofis Hizmetleri’ konusunda, Karya Kadın Derneği ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sivil Toplumun Rolü’ konusunda alanında uzman kişiler tarafından eğitim verildi.

Ayrıca ‘Birleşik Krallık ’ta Kadına Yönelik Şiddet: Politikalar, Hizmetler’ ve ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet: Politikalar, Hizmetler’ konusunda yapılan öğrenci forumunda öğrenciler kendi ülkelerindeki dezavantajlı kadınların yaşadıklarını paylaştılar. Verimli ve aktif bir eğitim süreciyle birlikte sosyal hizmet eğitimi alan öğrencilerin, sahada çalışan meslek elemanlarının ve kamuda görev yapmakta olan sosyal hizmet uzmanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi gerçekleştirilmiş oldu.

Her sene farklı bir tema

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında birinci Sosyal Hizmet Kampı, ‘Sosyal Hizmetlerde Hak Temelli Yaklaşımlar’ ana teması ile ikinci Sosyal Hizmet Kampı ‘Göç ve Göçmen Sorunları’ ana temasıyla ile gerçekleşmişti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sosyal Hizmet Kampı ‘Dezavantajlı Kadın Sorunları Üzerine Yerel Yönetim Uygulamaları’ ana teması ile uluslararası katılımlı olarak düzenlendi. Sosyal Hizmet Kampı’nın dördüncüsü gelecek sene farklı bir ana tema ile düzenlenecek. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatıyla Sosyal Hizmet kamplarında düzenlenen etkinlikler, katılımcıların da fikirleri ve yorumları yayınlaştırılarak yazılı hale getiriliyor ve gelecek kuşaklara aktarılıyor.