Meclis Canlı

Büyükşehir, Sulama Kanalı ve Tesisleri Yaza Hazırlıyor


11.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama sezonu öncesi il genelinde sulama tesisleri ve kanal temizliği çalışmalarına hız verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, sulama tesisi inşaatlarının eskiyen, bozulan ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan kısımlarının bakım, onarım ve yenileme işleri ile birlikte açık sistem sulama (beton kanal) ve kapalı sistem (PVC boru) sulama tesislerinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Kavaklıdere İlçesinde 6, Marmaris İlçesinde 3, Köyceğiz İlçesinde 11, Menteşe İlçesinde 21, Milas İlçesinde 2, Seydikemer İlçesinde 23, Ula İlçesinde 5 ve Yatağan ilçesinde 12 olmak üzere toplam  83 mahallede sulama tesislerinin bakımı, onarımı ve tamiratı ile kanal temizliği çalışmalarını tamamladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilere her konuda destek olduklarını vurguladı. Tufan; “Sulama sezonu öncesi ekiplerimiz il genelinde kanal temizliği ve sulama tesislerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızın sulama kanallarını daha randımanlı kullanmaları ve tarımsal sulama sezonunda sorun yaşamamaları için özveriyle çalışıyoruz. Önceki yıllarda yapılmış olan sulama tesisi inşaatlarının eskiyen, bozulan ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan kısımlarının bakım, onarım ve yenileme işlerinin yapımı için oluşturduğumuz ekipler ihtiyaç olan mahallelerde, açık sistem sulama (beton kanal) ve kapalı sistem (PVC boru) sulama tesislerinde temizlik, yapım, bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Çalışmalarımız il genelinde artarak devam edecek.” dedi.