Büyükşehir, Türkiye Belediyeler Birliği Ulaşım Komisyonu Üyesi Oldu

06.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı yasa ile kurulan yeni büyükşehir belediyelerin içerisinde Türkiye Belediyeler Birliği Ulaşım Komisyonu üyeliğine seçilen ilk belediye oldu.

1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak kurulmuş olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ulaşım Komisyonu Üyeliğine Muğla Büyükşehir Belediyesi adına Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa üye oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulunun 21 Ağustos 2002 tarih ve 2002/4559 sayılı kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuş olan Türkiye Belediyeler Birliğinin Belediyecilik ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’de cok önemli işlere imza attığını belirterek Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen İl genelinde yapmış oldukları işler ve özellikle ulaşım ile ilgili mevzuat düzenlemelerine yönelik yaptıkları çalışmaların TBB tarafından da dikkatle takip edildiğini, tüm bunların sonucunda da TBB tarafından Ulaşım Komisyonunda görevlendirildiklerine  dikkat çekti. Söz konusu üyeliğin kendileri için övünç kaynağı olduğunu hem Muğla hem de tüm Türkiye’deki belediyelerin halkımıza daha rahat ve kaliteli hizmet verebilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.