Meclis Canlı

Büyükşehir, Türkiye’de İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor


21.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Dostu Muğla” kapsamında hazırladığı projeler ile Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansına(GEKA) 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında başvurduğu “Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı” projesi için 96 bin 725Tl hibe almaya hak kazandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek projenin Ağustos ayında çalışmalarına başlanması planlanıyor. 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilen “ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” projesinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak olan proje, yerel yönetim ve kamu kurumları bazında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, proje ileMuğla ilinde başta su kaynakları ve tüketimi olmak üzere, su arzı ve talebi temelinde su durum raporu çıkarılarak Türkiye de öncü bir anlayış ile gelecek dönem perspektiflerinin belirlenmesi ile suyun verimli, sağlıklı ve etkin kullanımına öncelik veren, yerel sürdürülebilir ekonomik katma değer ve istihdam yaratan, su dostu kentsel gelişmeyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Giray; “ Muğla Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı projemiz ile  yerel yönetim ve kamu kurumları bazında Türkiye’de bir ilke imza atıyoruz. Projemiz ile çevre ve su dostu kentsel gelişmeyi hedefliyor ve bu hedef doğrulusunda titizlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi.