Büyükşehir, Ücretsiz müşteri servisleri ile ilgili açıklama yaptı

08.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, müşteri servisi yapan firmaların “ücretliye” dönmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “firmalar “Ücretsiz Müşteri Servisi” hizmetlerini kendi inisiyatifleri dahilinde iptal etmişlerdir” açıklamasında bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Çalışma Usul ve Esasları Yönergesine göre şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar; otogar ile yazıhaneleri arasında, “S” plakalı olmak koşulu ile ücretsiz müşteri servisi koyup-koymayacaklarına kendileri karar vermektedir. Konuya ilişkin olarak Büyükşehir Belediyemizin görev ve sorumluluğu ise; talepte bulunmaları halinde firma sahiplerine araç uygunluk belgesi ve güzergâh izin belgesi düzenlemektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi hüküm ve tasarrufunda bulunan yolcu terminallerinde faaliyet gösteren ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı firmalar vermiş oldukları “Ücretsiz Müşteri Servisi” hizmetlerini kendi inisiyatifleri dahilinde iptal etmektedirler. Servis hizmetlerinin kaldırılması tamamen firmaların kendi kararları olup, Belediyemizle ilgilisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”