Meclis Canlı

Büyükşehir, “Ulaşım Ana Planı Hazırlama Eğitimine” Katıldı


30.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı teknik personeli, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Ulaşım Ana Planı Hazırlama Eğitimine” katıldı.



23-25 Mart 2016 tarihleri arasında Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde gerçekleştirilen “Ulaşım Ana Planı Hazırlama Süreci Eğitimine” Muğla, Manisa, İzmir, Mardin, Malatya, Hatay, Tekirdağ, Şanlıurfa, İstanbul, Bursa, Konya, Van Büyükşehir Belediyeleri’nin temsilcileri katıldı. Yaklaşık 70 teknik personelin katılım sağladığı eğitim kapsamında, plan yapım süreçleri, amaç, hedef, politika ve stratejiler ile modelleme ve modelleme sonuçlarının değerlendirilerek senaryo oluşturulması üzerinde duruldu.

Türkiye'de ilk kez iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım ana planı hazırlıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk ve yetki alanımızdaki her konuda gündemi takip eden ve kendini sürekli yenileyen bir anlayışa sahibiz. Daire Başkanlığımız Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğümüzün kendi teknik ekibiyle yürüttüğü ve Türkiye'de ilk kez iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım ana planını hazırlıyor. Eğitim sürecinde diğer Büyükşehir Belediyeleri ile bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.