Meclis Canlı

Büyükşehir, Ulaşımdaki Gelişmeleri ve Yenilikleri Yakından Takip Ediyor


15.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha konforlu ve rahat seyahat edebilmeleri için ulaşım alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Embarq’ın İstanbul’da düzenlediği “3.Yaşanabilir Şehirler Sempozyumuna” katıldı. Ulusal ve Uluslararası katılımcıların sunumlarının gerçekleştiği sempozyum 7 oturumda düzenlendi. Sempozyumda, yol tasarım tasarımlarına ilişkin örneklerin incelenmesi ve çalışma yöntemleri gözlemlenerek araç sahipliliğinin azaltılması ve yayalaştırma amaçlı uygulamalar incelendi. Bisiklet yolları ve toplu taşımaya teşvik edici projelerin geliştirilmesinin gerekliliğinin yanı sıra, yerel yöntemlerin uygulanabilir projeler üreterek, projelerin fonlandırılmasına (kaynak bulunması) dair bilgiler edinildi.




Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Muğlamızın coğrafi konumu ve gelişen kentleşmesi itibariyle daha yaşanabilir bir kent olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda ileriye yönelik ulaşım stratejilerini daha yenilikçi ve uygulanabilir kılmak için dünyadaki gelişmeleri de takip ediyoruz.” dedi.