Meclis Canlı

Büyükşehir, Uluslararası Çalıştaya Ev Sahipliği Yaptı


22.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Uluslararası NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) Projesi çalıştayı gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda ISCA Başkanı Mogen Kirkeby, NowWeMove Direktörü Laska Nenova ve  ENVERÇEVKO Ulusal NowWeMove Koordinatörü Feridun Ekmekçi  konuşmacı olarak yer aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Tarihi Kentler Birliği” tanıtım filminin gösterimi ile başlayan çalıştaya, Uluslararası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) yöneticileri, NowWeMove kampanyası Ulusal Koordinatörü 17 ülke temsilcisi, ENVERÇEVKO Ulusal NowWeMove Koordinatörleri ve il içi ve il dışından kurum kuruluş temsilcileri katıldı ve 2016 MoveWeek Avrupa Hareket Haftası kapsamında organize edebilecek etkinliklerin gerçekleştirilmesi, üretebilecek projelerin belirlenmesi ve proje üretmek isteyen kurumsal yapıların bir araya getirilmesi konuları tartışıldı. 17 ülke temsilcisi ve Türkiye ulusal temsilcilerinin hazırladığı  stantlarda katılımcılara, Avrupa Hareket Haftası, Avrupa Sınır Ötesi Bisiklet Turu, Asansörsüz Gün, FlashMove Kısa Film Çekimi, 17 farklı ülkenin yaptığı fark yaratan etkinlikler, projeler, yeni Erasmus+sport etkinlikleri hakkında bilgiler verildi.



ISCA Başkanı Mogens Kirkeby, çalıştay ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muğla’da olmaktan ve Türk misafirperverliğinden çok memnun kaldık. Kampanyamızla ilgili çalışmalarımızda bizi ağırlayan konuk eden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. “Avrupa Hareket Haftası” hareketsizlik hastalığına karşı başlattığımız bir kampanya. Bu kampanya kapsamında yapılacak her türlü projede birlikte yer almaya ve destek olmaya her zaman hazırız.”



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi tarafından organize edilen üç günlük program çerçevesinde 17 ülkeden gelen 22 katılımcıya, Muğla, kültürel geziyle tanıtıldı ve uzman antrenörler eşliğinde spor etkinlikleri düzenlendi.



Çalıştay Öncesi Proje Toplantısı Düzenlendi

NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) Projesi çalıştayı öncesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının katılımı ile proje toplantısı düzenlendi.

 Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı Düğerek Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan,  Uluslararası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) Başkanı Mogen Kirkeby, NowWeMove Direktörü Laska Nenova, ISCA Finans ve Proje Menejeri Baptiste Colin, NowWeMove Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Daire Başkanlıklarından Şube Müdürleri ve temsilciler katıldı.  MoveWeek Avrupa Hareket Haftası kapsamında üretilebilecek projelerin belirlenmesi ve proje üretmek isteyen kurumsal yapıların bir araya getirilmesi amacından hareketle düzenlenen toplantıda, Daire Başkanları yaptıkları ve yapmayı planladıkları projelerini paylaştılar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, “ISCA Başkanını, yöneticilerini ve temsilcileri üç gün boyunca ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz adına son derece yararlı görüşmeler gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemiz proje elemanları kendi alanlarındaki partnerlerle proje tasarıları yaptılar ve önümüzdeki günlerde yapılacak çağrılarla bu projelerin hayata geçirilmesi planlandı. ”dedi.