Meclis Canlı

Büyükşehir Üretici ve Halcinin Yanında


08.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde açılan Çiftçi Sergisi’ne katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Ziraat Odası, Türkiye Haller Birliği, Türkiye Tohumcular Birliği tarafından ilk defa düzenlenen Bitkisel Ürünler ve Üretim Girdileri Sergisi’nde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çiftçi Sergisi’ne katılımın yoğun olduğunu, üreticilerle, üreticilere araç, gereç, malzeme sağlayanları bir araya geldiğini, burada Tarım Fuarı’nın alt yapısını oluşturduklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra Karaçulha, Ortaca, Karadere, Kumluova, Eşen Halleri Büyükşehir Belediye’mize devredildi. Yaptığımız çalışmalarla hallerin sorunlarını, ihtiyaçlarını belirledik. Alt yapı, aydınlatma, işçi bekleme yerleri, hal giriş çıkışlarını kontrol altına alma gibi iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Üretici alacakları ile ilgili düzenlemeler yaptık ve teminat koyduk. Sistemin kurulu olduğu Gezici bir denetleme aracını hizmete sokarak hale girmeden geçen malları denetim altına aldık. Burada önemli olan üreticinin ve halcinin ortak menfaatlerini korumak ve birlikte oldukları yapıyı kurmak.” dedi.

Muğla için tarımın can damarı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, birim başına değerlerin çok düşük olmasına rağmen, üreticinin emeğinin karşılığını alamamasına rağmen Muğla’nın tarım gelirlerinin turizm sektöründen fazla olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Üreticimiz, kendi toprağına, bölgesel ürünlerine sahip çıkıyor, bütün sıkıntılarına rağmen bunları yetiştirmeye devam ediyor ve ülkemize katma değer olarak kazandırıyor. Bizim mutlak suretle tarımı desteklememiz ve üreticimizin yanında olmamız gerekiyor. Kooperatifleşmeyi teşvik etmeli, daha güçlü bir Muğla için birlikte üretmeliyiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde ki Çiftçi Sergisi’nin açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile birlikte, CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Türkiye Haller Birliği Başkanı Yüksel Tavşan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Hal Birliği Başkanı Atabey Akgün katıldı.