Meclis Canlı

Büyükşehir Üretiyor Muğla Renkleniyor


24.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl başlatılan “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi” projesi kapsamında Beyobası üreticilerinin yetiştirdikleri çiçekler Muğla’yı renklendiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi” projesinde Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesinde üretilen süs bitkilerinin Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin katılımıyla Beyobası üreticileri tarafından yaz sezonu üretimi olarak 1.670.000 adet üretilen süs bitkilerinin Muğla İli genelinde park, kavşak ve refüjlerde dikimleri sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yıllardır diğer illerden aldığımız mevsimlik süs bitkilerini Muğla’mızda üretmek en büyük hayalimizdi. Büyükşehir Belediyesi unvanı kazanmamızın ardından başlattığımız tarımsal projelerimizin başında Alım Garantili Üretim Projemiz vardı. Hem Muğla tarımına yeni bir sektör kazandırmak, hem de Muğlalı üreticimizin kazanmasını sağlamak amacıyla bu projemizi başlattık. Pilot uygulama bölgesi olarak seçtiğimiz Beyobası’nda faaliyet gösteren S.S. Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığımız üretim protokolünün ardından hız kazanan üretim çalışmaları sonucu üretilen 1.670.000 mevsimlik süs bitkisini Muğla’nın park ve yollarında görmenin gururunu yaşıyoruz. Zamanla tüm Muğla’ya yaymayı planladığımız Alım Garantili Üretim Projemize katılan tüm ilçe belediyelerimize, Büyükşehir Belediyemiz ve Beyobası üreticileri adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konu ile ilgili şunları söyledi; “ Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz ile birlikte Muğla için projeler üretiyoruz. Hedefimizin ve Muğla’nın bir olduğunu gösteren “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi” projesi ile Muğla’da tarıma ve üreticimize destek veriyoruz. Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizle imzaladığımız protokol ile üretimine başlanan mevsimlik süs bitkisi projesinde kısa sürede Beyobası üreticilerimiz tarafından yaz sezonu üretimi olarak 1.670.000 süs bitkisi üretildi. Üretilen mevsimlik süs bitkilerinin Muğla İli genelindeki park, cadde ve kavşaklara dikimi yapılıyor ve Muğlamız daha da renkleniyor. Alım Garantili Süs Bitkisi Üretimi projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”