Meclis Canlı

Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi’nden Trafik Sorununa Ortak Çözüm


10.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri kavşak çalışması ile Fethiye İlçesindeki Palmiye durağında yaşanan trafik sorunu çözüme kavuşturuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları çalışma ile, Fethiye ilçesinde iş merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının bekleme yeri olarak kullanılan, Palmiye durağı olarak da bilinen kordon boyunda hem otopark olarak işletmesi hem de artan trafik yoğunluğu yüzünden trafikte büyük sıkıntılara yol açan durağı, ekipler 1,4 kilometre Karagözler mahallesi yönünde döner kavşak çalışması ile Fevzi Çakmak caddesi üzerine aldı. Hat üzerinde çalışan Sahil-Çalış, Migros-Çalış, Karagedik, Çatalarık, Patlangıç, Taşyaka hatlarının güzergahları Fevzi Çakmak Caddesine kadar uzatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yapılan kavşak çalışmasından sonra Emniyet Trafik birimleri ile yapılan görüşmelerde ve yerinde yapılan incelemelerde büyük ölçüde trafik akışının sağlandığını gözlemledik. İlçe Belediyeleri ile bu tür koordinasyonlu çalışmalarımız devam edecek ve sorunlara ortak çözümler üretmeyi sürdüreceğiz.”