Meclis Canlı

Büyükşehir “Yangın Hidrantları Takip ve Sorgulama Sistemi” Projesini Hayata Geçirdi


12.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, “Yangın Hidrantlarının Takip ve Sorgulama Sistemi” projesini hayata geçirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile il genelinde yer alan Yangın Hidrantlarının Coğrafi Bilgi Sistemlerin’de görüntülenmesi, sorgulanması, analizi, harita-uydu görüntüsü üzerinden konumsal olarak takip edilmesi sağlanacak. Kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi ile İtfaiye Dairesi Başkanlığının yangına müdahale süresini kısaltacak olan doğru yangın hidrantının en kısa sürede bulunmasını sağlayacak ve bu hidrantların teknik ve konumsal bilgilerini içerecek. Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın araziden verileri toplayabileceği ve online olarak veri girişlerinin yapılabileceği bir sistem oluşturdu ve araziden konumsal olarak veri toplanmasını hızlandırdı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sorumlusu Umut Barış Barut, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu bilgiler ışığında yapılabilecek analizler sonucu yeni yangın hidrant noktalarının konumlarının tespit edilebileceği, hidrantların envanterinin tutulabileceği, personelin bilgisayar, tablet ve telefonlarından herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan erişebileceği, Coğrafi Bilgi Sistemi kuruldu. Bu sistem ile İtfaiye ekipleri, yangına müdahale süresini kısaltacak olan doğru yangın hidrantının en kısa sürede bulunmasını sağlayacak.”