Meclis Canlı

Büyükşehir Yatağan’da Bilgilendirdi


22.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Yatağan İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların sekizincisini Yatağan İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Yatağan İlçesi mahalle muhtarları katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Yatağan İlçesi’nden 239 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Yatağan İlçesi’nin 50 muhtarı olduğunu ve bunlardan 45’inin Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede hizmetleri ile vatandaşa ulaştığını, bu toplantılarla vatandaşlara hizmetlerin daire başkanları tarafından anlatılmasının çok yararlı olduğunu söyledi. Haşmet Işık; “Hizmet yapılırsa anlatılır, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruldu. İlçe belediyeleri olarak değişen yasa ile hizmet vermeye çalıştık ve şu an Muğla’ya en büyük hizmeti kuruluşunu kısa sürede tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi yapmaktadır. Yatağan olarak Büyükşehir Belediye’mizin hizmetlerinden memnunuz.” dedi. 



“Büyükşehir Yasasının Sıkıntılarına Rağmen İki Yılda Bahane Üretmeden Hizmet Ürettik”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da 13 bin 247 kilometrekare içinde, 908 bin nüfusla büyük bir aile olduklarını, Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarıyla yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin vatandaşlara, muhtarlara anlatıldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarımızla siz muhtarlarımızla bir araya geliyor, iki yılda yaptıklarımızı, 2016 yılında yapacaklarımızı sizlere yüz yüze anlatma fırsatı buluyoruz. Büyükşehir yasasının sorunlarını, eksikliklerini bilerek aday olduk ve geçen iki yıllık sürede bahane üretmeden hizmet ürettik. Muğla gibi 13 bin 247 kilometrekare alan içinde, 908 bin gibi dağınık nüfusun yaşadığı ilimizde vatandaşlarımızın daha çağdaş bir şehirde yaşaması için çalışıyoruz. Muğla’ya 2014-2015 yılı içerisinde araç, gereç, malzeme giderlerimizle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptık. Yatağan ilçemize de 11 Milyon 803 bin liralık yatırım yaptık. 2016 yılında Muğla geneline 410 Milyon 218 bin liralık yatırım öngörüyoruz. Yatağan ilçemize de 16 Milyon 797 bin liralık yatırım yapacağız. Muğla’da kapatılan köyler ve beldeler ile 551 mahalle muhtarımız var. Sizlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantıları ile bir araya geliyor, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı yüz yüze anlatma fırsatı buluyoruz. Sizler de sorularınızı daire başkanlarımıza sorma fırsatı buluyor, mahallerinizde vatandaşlarımızı doğru bilgilendirebiliyorsunuz. Muğla’da sizlerle büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi eksikliklerimiz olacaktır. Aciliyet ve önem sırasına göre ayrım gözetmeden bütün vatandaşlarımıza, mahallerimize hizmet götürüyoruz. Daha düzenli, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz. Sizlerin bir teşekkürü, bir sağolun demesi bizler için en büyük ödül.” dedi.