Meclis Canlı

Büyükşehir Yaz Spor Okulları’na Görkemli Kapanış


15.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi’nin 15 Haziran-15 Eylül 2015 tarihleri arasında Muğla’nın Menteşe, Milas, Fethiye ve Köyceğiz ilçesinde 9 farklı spor branşında 454 sporcuyla başlattığı Yaz Spor Okulları sertifika töreni ve kapanış töreniyle sona erdi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, okulların kapanması ile 15 Haziran 2015 tarihinde başladıkları Yaz Spor Okulları’nda 9 farklı branşta 454 sporcuya haftanın 3 günü temel eğitim verildiğini ve amaçlarının Satranç branşında Türkiye şampiyonasında elde ettiği derece ile milli takıma seçilen Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Sıla Eylül Türkoğlu gibi başarılı sporcuları Muğla’da yetiştirmek olduğunu söyledi.

Başkan Gürün; “Ülkemizin içinde bulunduğu durumda bir olmalı, birlikte olmalı, birbirimizin farklılıklarına saygı duyarak kucaklaşmalıyız. Bunun için en iyi araçlardan biri spor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla il genelinde gençleri sporla bir araya getirdiklerini, bu birliktelik ve buluşma ile gençlerin arasında hemşerilik duygularının artacağını ve aralarından Muğla’yı ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil edecek başarılı sporcuların çıkacağına inandığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sporla ilgili amacımız futbol dışındaki diğer branşlarda yaz ve kış dönemlerinde bir okul görevi yaparak çocuklarımızı eğitmek, sporla buluşturmak ve aralarından çıkacak başarılı gençlerimizi daha üst seviyelere çıkarmak için her türlü desteği vermek. Geçen yıl yaz spor okullarındaki sporcu sayımız 254 iken bu yıl ki sporcu sayımız 454 sporcu. Bu sayıyı her geçen yıl arttırarak Muğla ili genelinde bütün gençlerimize sporla ulaşacağız. 13 ilçemizdeki gençlerimizi sporla buluşturarak Kavaklıdere’deki gencimizi Marmaris’teki gençlerimizle sporla tanıştırmak, hemşerilik duygularını arttırmak istiyoruz. Genç nüfusu yüksek olan Muğla’dan başarılı sporcuların çıkarak Muğlamızı ve ülkemizi ulusal ve uluslararası turnuvalarda en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Hedefimiz1Muğla1 sloganımızla, Muğlamızda ailelerimizle, okullarımızla, İl Spor Müdürlüğümüzle, 13 ilçe belediyemizle bir bütün olarak bu etkinliğimizi yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ve bütün vatandaşlarımızı üzen bu olaylardan kurtulmak için en önemli ilaç, bir olmamız, birlikte olmamız, birbirimizin farklılıklarına saygı duyarak kucaklaşmamız ve el ele tutuşmamız gerekiyor. Bunun için en iyi araçlardan biri spor. Ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için bir olmalı, beraber olmalı ve geleceğe umutla bakmalıyız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Yaz Spor Okulları, sporculara sertifikaların verilmesi ve gösteri karşılaşmaları ile sona erdi.