Meclis Canlı

Büyükşehir Yollarda Büyüklüğünü Gösterdi


18.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde başlattığı yol çalışmalarında 800 kilometre rakamına ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 100 milyon TL yatırımla 1000 km yol çalışması projesinde 800 kilometre rakamına ulaşarak büyük bir başarının altına imza attı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 2016 yılında bugüne kadar 700 kilometre sathi, 87 kilometre sıcak asfalt, 80 bin metrekare parke döşeme çalışmalarında 800 kilometrelik çalışmayı bitirerek yol çalışmalarında büyük bir hizmetin altına imzasını attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2016 yılı asfalt kaplama programı dâhilinde, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Bodrum-Milas-Yatağan İlçelerinde 214 kilometre, Menteşe-Marmaris-Datça-Ula-Kavaklıdere-Köyceğiz İlçelerinde 394 kilometre, Fethiye-Seydikemer-Dalaman-Ortaca İlçelerinde 195 kilometre uzunluğunda bulunan yollarda sathi kaplama, sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmaları tamamlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, “Bu kadar kısa sürede hedeflediğimiz programın sonuna geldik. Yol çalışmalarımız belli bir mevsim aralığında yapılabildiği için ben ekip arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı canı gönülden kutluyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 800 kilometreyi tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Hedefimiz Ocak ayına kadar bu çalışmalarda 1000 kilometreye ulaşmak. Muğla’mıza yakışan yollarımızı tamamlayana kadar bizler çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.



Muğla Hizmetin En İyisini Hak Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla genelinde devam eden yol çalışmalarında sona yaklaştıklarını, Muğla’nın Denizli’den Aydın’a, Antalya’dan Burdur’a kadar il sınırları dahil Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bütün yolların Muğla’ya yakışır, düzenli ve güvenli yollar olacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2016 yılı içerisinde söz verdiğimiz gibi Muğla genelinde büyük bir yol çalışmasını başlattık. 100 milyon yatırımla 1000 kilometre yol yapım çalışmasının 800 kilometresini ekiplerimiz tamamladı. Muğlamızda vatandaşlarımızın daha güvenli, modern yollarda seyahat etmesi için mesai saati, tatil gözetmeden çalışan ekiplerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Komşu illerimizi Muğlamıza bağlayan, il sınırı olan yollarda da çalışmalar yaptık ve komşu illerden, ilçelerden bizlere teşekkür için geldiler. Bizler için en büyük kuvvet vatandaşlarımızın bir teşekkürü, sağolun demesi. Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor.” dedi.