Meclis Canlı

Büyükşehir, Yolları Kendi Aracıyla Çiziyor


27.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce araç filosuna kazandırdığı “soğuk yol çizgi aracı” hizmet vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla İli genelinde yatay trafik işaretleme çalışmalarında kullanılmak üzere araç filosuna kazandırılan soğuk yol çizgi aracı ile işaretleme çalışmaları başladı. 4 adet pinomatik boya pompası ve 650 lt lik 2 ayrı boya kazanı ile 1300 lt boya kapasiteli yol çizgi aracı, hem solvent bazlı hem de su bazlı boyaları püskürtebiliyor. Havasız (airless) basınçlı sistem yol çizgi aracında, dokunmatik Türkçe çizgi kontrol paneli, yönlendirme ve ikaz panosu, 500 lt kapasiteli cam küreciği tankı ve hidrolik kızaklar bulunuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Soğuk yol çizgi aracı sayesinde; trafik ve yol güvenliğinin sağlanması, yolu kullanan sürücü ve yayalara yol hakkında bilgiler vererek rehberlik etmesi, gerekli yasaklama ve kısıtlamaların belirtilmesi için çok büyük öneme sahip olan yatay trafik işaretlemeleri İl genelinde ekiplerimiz tarafından hızla tamamlanabilecek.”