Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Ramazan Ayında Denetimleri Sıklaştırdı


23.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla tüketimi artan gıda üretimi yapılan fırın ve pastaneleri denetledi.

Muğla ili genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan ekmek ve pide fırınları ile pastaneleri denetleyen Zabıta ekipleri, işyerlerinin genel temizliği, çalışanların hijyen eğitimi, ürünlerin üretim yerleri ve kullanılan ekipmanların uygunluğu, üretimde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, ekmek ve pidelerin gramajlarını kontrol etti. İl geneline fırın ve pastanelerin kontrolünü yapan Zabıta ekipleri, denetimlerin ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini belirtti.



“Vatandaşlarımızın Daha Sağlıklı Gıdalar Tüketmesi İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri denetimleri Ramazan ayında sıklaştırdıklarını söyledi. Gülen; “Zabıta ekiplerimiz Ramazan ayı dolayısıyla tüketimi artan gıda üretimi yapılan fırın ve pastanelerin denetimlerini yapıyor. Yapılan denetlemelerde işletmelere hijyen, gramaj, etiket ve satış noktalarının düzenlenmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. Vatandaşlarımızın daha sağlık ve güvenli gıda tüketmeleri için denetimlerimiz artarak devam edecek.” dedi.