Büyükşehir Zabıtası yılbaşında denetimlerini sıklaştırdı

31.12.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sorumluluk alanlarında yılbaşı öncesinde denetlemelerini arttırdı.

Vatandaşların yoğun olarak gerçekleştirdiği yılbaşı alışverişleri nedeniyle işyerlerine denetimlerini arttıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, başta hijyen kuralları olmak üzere düzen, gramaj, etiket, ruhsat vb. konularda denetimler gerçekleştirdi.

Daha sağlıklı ve daha güvenli alışveriş yapabilmesi için iş yerlerini periyodik aralıklarla denetleyen zabıta ekipleri, yılbaşı öncesi özellikle gıda sektörüne yönelik denetimlerde titiz bir inceleme gerçekleştirdi. Denetimler esnasında eksikliği tespit edilen iş yerlerine bu eksiklikleri gidermesi için süre verildi. Yılbaşı öncesi halk sağlığını dikkate alarak özellikle hindi, kuruyemiş ve çikolata satışlarına yönelik denetimleri sıklaştıran ekipler, işletmelere gerekli usul ve esaslar hakkında da bilgi verildi. Yılbaşı gecesi de vatandaşların huzuru için görevi başında olacak ekipler denetimlerine ara vermeden devam edecek.