Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtasına Madde Bağımlılığı Semineri


16.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığında görev yapan personele  uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı konularında eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Yeşilay Cemiyeti Muğla İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerinde zabıta personeline, madde bağımlılığının belirtileri, madde bağımlılarının nasıl tespit edileceği ve tespit edilmesi durumunda neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Madde bağımlılığı ile mücadelede büyük öneme sahip eğitim semineri İlçelerde görev yapan zabıta personelinin de katılımı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, düzenlenen eğitim semineri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ““Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve özellikle çocuklarımız ile gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı konusunda bir kamu kurumu ve bir vatandaş olarak hepimizin üzerine düşen görevler var. Madde bağımlılığıyla ilgili olarak Türkiye genelinde çalışmalar yapan Yeşilay Cemiyetinin Muğla İl Temsilciliği ile koordine kurarak personelimize eğitim semineri düzenledik. Sürekli olarak vatandaşlarımızla iç içe ve birebir iletişim halinde görev yapmalarının yanı sıra kendileri de birer aile ferdi olan personelimizin bu konuda eğitim almasından ve madde bağımlılığı konusunda farklı bir bakış açısı kazanmalarından dolayı oldukça memnunum.”