Büyükşehir Zabıtası’ndan Ramazan Denetimi

30.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, il genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulanan gıda imalathanelerinde Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimlerini sıklaştırdı.

Vatandaşların sağlıklı gıda tüketmeleri için yapılan denetimlerde, zabıta ekipleri gıda imalatı yapan fırınlar ve işletmelerde  kontroller yapıyor. Ekipler, imalathanenin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların gramajları, üretim ve son tüketim tarihleri gibi konularda denetimlerini sıklaştırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için sorumluluk alanında bulunan gıda imalathanelerine yönelik denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

Yapılan denetimlerde hijyen ve diğer kurallara uymayan esnafa gerekli uyarılar yapılarak tutanaklar tutuluyor.