Meclis Canlı

Büyükşehir, Zeytinde Halkalı Leke Hastalığıyla Mücadelede 2. Etap Başladı


05.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas İlçesinde zeytinlerde tespit edilen halkalı leke hastalığıyla mücadelenin ikinci etap çalışmalarını başlattı. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler  Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Milas İlçesi Menteş , Kurudere, Eğridere ve Danişment Mahallelerinde başlatılan zeytinde halkalı leke hastalığıyla mücadelede eğitimin 2. Etabı başladı.



Milas İlçesi Menteş Mahallesinde gerçekleştirilen mücadele eğitiminin 2. Etabına Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım Hayvancılık Araştırma, Destek ve Eğitim Şube Müdürü Metin Bayrak ve Müdürlük teknik personeli, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile Milas Belediyesi ilaçlama ekipleri ve vatandaşlar katıldı. Halkalı leke hastalığıyla mücadele çalışmaları kapsamında üreticilere daha bilinçli üretim yapmaları için ekipler tarafından halkalı leke hastalığıyla ilgili bilgiler verildi ve ilaçlama yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’İlimizde tarımı geliştirmek ve üreticinin bilinçli üretim yapması amacıyla başlattığımız Zeytinde Halkalı Leke Hastalığıyla mücadele konusunda Kasım ayında ilaçlamanın 1.etabını tamamlayarak Şubat ayı içinde 2. Etaba başladık. Mart sonu veya Nisan başında 3. Etap ilaçlama da yapılarak Halkalı Lekeyle mücadelede önemli başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Üreticimizin bundan sonra zeytin üretimi başta olmak üzere ürettikleri bütün tarım ürünlerinde hastalık ve zararlılarla bilinçli bir şekilde mücadele etmelerini amaçlıyoruz ‘’dedi.