Meclis Canlı

Büyükşehir Zurna Festivali’ne Vatandaşlardan Tam Not


09.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi dünyada bir ilk olma özelliği gösteren Uluslararası Zurna Festivali’nin ikincisini 17 sanatçının katılımı ile gerçekleştirdi.



Üç gün süren Muğla Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Zurna Festivali’nin Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan son programı renkli anlara sahne oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Zurna Festivali 6 Eylül’de Menteşe başlamış, 7 Eylül’de Fethiye’de devam etmişti. Zurna festivalinin son günü yine Menteşe’de, Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açıkhava tiyatrosunda yoğun bir seyirci katılımı ile gerçekleşti.

Barış temalı festivale Türkiye’den 11 sanatçının yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, Fransa, Yunanistan ve Ermenistan ’dan 6 sanatçı katıldı. 2. Uluslararası Zurna Festivali’nin son gününde, festivale katılan  Eleonore Fourniau (Fransa), Mesut Külahlı (Muğla), Ömer Altuntaş (Artvin), Tevfik Karalar (Gaziantep), Shirzad Fataliyev (Azerbaycan), Naci Peri (Kırklareli), Tibet Var (Aydın), Ömer Parlak (Trabzon), Hussein Zahawy (İngiltere), Metin Öge (Kırşehir), Veli Akay (Muğla), Ertan Tekin (Erzurum), Vardan Hovanissian (Ermenistan), Halil Çokyürekli (Manisa), Christos Karakostas (Yunanistan), Samir Kurtov (Bulgaristan), Hasan Çakan (Lüleburgaz)’a plaket takdim edildi.



Kendi Öz değerimiz Davul ve Zurnanın Festivali Dünyada Bir İlk

2. Uluslararası Zurna Festivalinin kapanış programında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, geleneksel kültürümüzün bir parçası olan zurna ve davulun festivalinin dünyada bir ilk olduğunu, Muğla’dan barış temalı festivalle dünyaya birliktelik mesajları verdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2.Uluslararası Zurna Festivali’mizi Muğla Menteşe ve Fethiye ilçelerimizde vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda diğer ilçelerimizde de bu festivalin bir ayağını gerçekleştireceğiz. Zurnanın tınısını bütün ilçelerimize duyuracağız. Kendi öz değerimiz, kültürümüz olan davul ve zurnayı farklı sanatçılar ve farklı melodilerle Muğla’da buluşturduk ve hep birlikte Muğla’dan tüm dünyaya barışı ve birlikteliği haykırdık. Festivalimize katılan değerli sanatçılara ve alkışlarıyla eşlik eden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.



 Programın sonunda tüm sanatçılar ‘Çökertme’ türküsünü birlikte söylediler. Çökertme türküsüne alkışlarıyla ve danslarıyla eşlik eden vatandaşlar program sonunda bütün sanatçıları ayakta alkışladılar.



Muğla Büyükşehir Belediyesi üç gün süren Uluslararası Zurna Festivali’ni http://canliyayin.mugla.bel.tr adresinden canlı yayınlayarak festivale katılamayan vatandaşlarına internet üzerinden ulaştırdı.