Meclis Canlı

Büyükşehir’den 1080 Mezarlık Alanına Temizlik


28.01.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olan mezarlık alanlarının temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 



Muğla ili genelinde toplam 11 milyon 530 bin metrekare mezarlık alanının 9 milyon 760 bin 300 metrekaresinde temizlik ve ilaçlama çalışmalarını tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1190 mezarlık alanında da isim tabelalarının montajını gerçekleştirdi. İl genelinde 1275 mezarlık alanından 1080 adetini temizleyen ekipler, mezarlıkların bakım, onarım ve yapım çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor.



Büyükşehir’den Kara ve Hava Yolu ile Cenaze Nakil Hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların her zaman yanında olduğu gibi acılı ve kederli günlerinde de yanlarında olmaya devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bugüne kadar toplam 529 cenaze nakil işlemi gerçekleştirdi. Ayrıca kısa süre önce hizmete sunulan hava yolu ile cenaze nakli de devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Hacı Koç; “Vatandaşlarımızın acılı ve kederli günlerinde de yanlarında olarak bir nebze de olsa acılarını hafifletmek için özveriyle çalışıyoruz. Ekiplerimiz, il genelinde 1080 mezarlığın temizliğini gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve gönül rahatlığıyla yakınlarının kabirlerini ziyaret etmeleri için mezarlık alanlarında temizlik, bakım ve onarım çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca il geneli ve il dışına kara ve hava yolu ile cenaze nakil hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyemizin Çağrı Merkezinin  444 48 01/ 6  numarasından cenaze nakil hizmeti için bizlere ulaşabilirler.” dedi.