Meclis Canlı

Büyükşehir’den 479 Çiftçiye Patates Tohumu Desteği


14.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri’’ projesi kapsamında başlattığı desteklemeler ile il genelinde 479 çiftçiye 575 ton patates tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üreticilere ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sahil kesimlerinden sonra yüksek rakımlı yerlerde üretim yapan çiftçilere de patates tohumu dağıtımı tamamlandı. Proje kapsamında il genelinde 479 çiftçiye toplam 575 ton patates tohumu dağıtıldı.

“Muğla’da Tarımı Bir Adım Daha İleriye Taşımak İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla ili genelinde yapılan tarımı canlandırmak, çiftçilere destek olmak ve onların girdilerini azaltmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Tufan; “Bilinçli tarım yapılması için üreticilerimizle sık sık eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Muğla’da tarımı bir adım daha ileriye taşıyabilmek için teknik personellerimizle birlikte projeler üretiyoruz. Bu projede bunlardan birisiydi. Ve başarıyla sonuçlandırmış bulunmaktayız. Sadece bu proje kapsamında 479 çiftçimize ulaştık ve 2400 dekar alanda patates ürettirmeyi planlıyoruz. Üreticimizin daha iyi şartlar altında çalışabilmesi ve tarım yapabilmesi için bu tarz desteklemelerimiz ve eğitim çalışmalarımız devam edecek. İlçeler bazında zeytin, incir, yer fıstığı , arıcılık, hayvancılık, gibi birçok alanda desteklemelerimiz devam edecek’’ dedi.