Meclis Canlı

Büyükşehir’den Ağaçları Koruyan Yatırım


23.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreyi, ağaçları korumak ve bütün ilçelerde kullanılmak üzere dönerli tip ağaç sökme, dikme makinesini araç envanterine ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarımsal amaçlı arazilerde, yol yapımı çalışmalarında ağaçların kesilmesini engellemek ve ağaçlara zarar vermeden yerlerinden sökerek başka bir alana nakledebilmek için Dönerli Tip Ağaç Sökme, Dikme makinesini Muğla’ya kazandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla ili genelinde hizmet verecek Ağaç Sökme, Dikme makinesinin ağaçların korunması ve nakledilmesi için kullanılacağını, ayrıca ilçelerde yeni yapılacak parklara yetişkin ağaçların dikilmesini sağlayacağını söyledi. Salih Tufan; “Muğla Büyükşehir Belediyesi araç envanterine eklediğimiz dönerli tip ağaç sökme, dikme makinemiz açı olarak 360 derece dönebilmekte ve dikim, söküm yapılacak ağaca her açıdan yaklaşabilmektedir. Üzerinde 4 adet bıçak yardımı ile 155 santimetre çukur derinliğine inebilen aracımız 230 santimetreye kadar çukur ağzı açabilmektedir. Aracın üzerine alınan ağacı taşıma yüksekliği ise 450 santimetredir. Muğla ili genelinde birçok alanda kullanacağımız aracımızı ilçe belediyelerimizden talep geldiğinde de aracımız ilçelerimizde hizmet verecek. Aracımız Muğla’ya hayırlı olsun.” dedi.



“Bir Fidanı, Bir Ağacı Koruyor Daha Yeşil, Daha Yaşanır Bir Muğla İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir fidana, bir ağaca, çevreye büyük önem verdiklerini, ağaç sökme, dikme makinesi ile ağaçların kesilmeden taşınabileceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla yüzde 68 orman varlığı ile yeşilin her tonunu coğrafyasında barındıran ender illerimizden. Bir fidanı, bir ağacı, doğayı korumak ve geleceğe daha yaşanır bir çevre bırakmak için her türlü hizmeti ve yatırımı Muğla için yapıyoruz. Tarımsal amaçlı arazilerde, yol yapım çalışmalarında ağaçların kesilmesini önlemek, ilçelerimizde yeni yapılacak parklarda da ağaçların dikilmesi için bu aracımızı kullanacağız. Muğla genelinde hizmet verecek aracımızla yetişmesi emek ve zaman isteyen ağaçlarımızı koruyacağız.” dedi.