Meclis Canlı

Büyükşehirden Bencik’e okçuluk tesisi


06.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan İlçesi Bencik Mahallesi’nde  yapımı tamamlanan Halı saha ve Okçuluk tesisi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

 Spor alanına yatırımları ile dikkat çeken  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’ya yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan İlçesi’ne kazandırdığı Bencik Mahallesi Halı Saha ve Okçuluk Tesisi düzenlenen törenle açıldı ve sporcuların hizmetine sunuldu.

Bencik Mahallesinde yapılan açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Suat Özcan, Mürsel Alban, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık,Bencik Okçuluk Takımı kurucusu ve antrenörü Dr.Ejder Sözen, Bencik Mahalle Muhtarı Fahri Şafak, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Danışman Yavuz Kayı ve vatandaşlar ve sporcular katıldı.

 İki Spor Tesisi Bir Arada

Bencik Mahallesinde 638 bin TL yapılan spor tesisinde 1 adet 27,25 X 50,5 boyutlarında halı saha, 10 X 60,5 okçuluk sahası, 120 m ² büyüklüğünde 2 adet soyunma odası 1 adet kafeterya 1 adet okçuluk spor odası bulunuyor. 2011 yılında kurularak ulusal ve uluslararası toplam 123 madalya ile büyük bir başarı sahibi olan Bencik Okçuluk takımının kurucusu ve antrenörü Dr.Ejder Sözen böyle bir tesisin Mahalleye kazandırılmasının Muğla’da okçuluk sporuna büyük yarar sağlayacağını söyledi. Sözen, Bencik Okçuluk takımının büyük başarılara imza attığını belirtirken bu başarıların artması için destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık açılış töreninde yaptığı konuşmada Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduğu günden beri Büyükşehir ile uyumlu çalışarak vatandaşlarına hizmet ettiklerini söyledi ve bu tesisi ilçelerine kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Spora ve Sporcuya Desteklerimiz Sürecek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’ya 969 Milyon TL yatırımla en fazla yatırım yapan kurum olduklarını vurgularken Muğla’da spora, sporcuya büyük önem verdiklerini, bugüne kadar 16 Milyon TL yatırımla tenis, basketbol, halı saha, voleybol, okçuluk, yüzme gibi farklı branşlarda birçok tesisi Muğla’ya kazandırdıklarını söyledi. Başkan Osman Gürün, “Muğla’yı ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası turnuvalarda, Milli takımda başarı ile temsil edecek zeki, çevik, ahlaklı sporcu gençleri bu tesislerde yetiştirmek en büyük amacımız. Büyükşehir Belediyesi olarak spora, sporcuya desteklerimiz ve yatırımlarımız  bundan sonra da devam edecek. Meslektaşım Dr. Ejder Sözen kısa sürede Bencik’ten dünya çapında okçular yetişmesini sağladı. Bu başarının örnek olması ve desteklenmesi gerekiyor. Düzenli antrenman, doğru yönlendirmeler, takım oyunu, başarıya inançla Bencik’te güzel bir spor ortamının oluştu ve bu tesis yeni başarıların yuvası olacak.”dedi.