Meclis Canlı

Büyükşehir’den “Binaların Yangından Korunması” İle İlgili Eğitim


10.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda personele yönelik “Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği ve Yangına Dayanaklı Kapılar” ile ilgili eğitim düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitime Büyükşehir ve İlçe Belediyelerden konu ile ilgili 27 personel katıldı. Standart BM TRADA Belgelendirme Firması Müdürü Fadime Karagöz tarafından verilen eğitimde personele, yangına dayanıklı çelik ve ahşap kapılarda tasarım faktörleri ve teknikleri ile Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve kapılarda yangına dayanıklılık testleri hakkında bilgiler verildi. İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, İtfaiye Yönetmeliğinde geçen ‘İşyeri, eğlence yeri, fabrika ve sanayi kuruluşlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemek, bu konularda mevzuatın öngördüğü izin ve ruhsatları vermek’ görevi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AKOM ve Önleme Şube Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;” İlgili mevzuat sebebiyle yangın esnasında alev ve dumanın etkilerini en aza indiren ve yangının hızla ilerlemesini önleyen yangına dayanıklı kapılar hakkında bu alanda görev yapan personelin bilgilendirilmesi oldukça büyük önem arz ediyor.”