Büyükşehir’den Bodrum’a Çevreci Yatırım

18.05.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi daha yeşil daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çevre yatırımları yapmaya devam ediyor. Bodrum Torba hafriyat atıkları depolama tesisinde modern ve son teknoloji mobil kırma-eleme tesisini konkasör ve iş makinalarını faaliyete geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu alana kiralanması dışında 2 milyon 700 bin lira yatırım yaptı. Eski maden ocağı olarak kullanılan alan Orman Bakanlığı’ndan 5 yıllığına 650 bin TL’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandı. Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Daire Başkanları, Bodrum Belediyesi Müdürleri, Bodrum İlçe Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat yıkıntıları geri kazanım tesisi açılışında, 18 yıllık belediye başkanlığı süresince en anlamlı açılışlardan biri olduğunu, ülkenin ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçte olmasına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a çevre için büyük bir yatırım yaptığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

“Siyasi Getirisi Olmayan ama Muğla’nın Çevresi ve Doğası için Önemli Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Torba’daki açılış töreninde yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla İli genelinde katı atık, hafriyat, denizden atık toplama gibi birçok hizmeti hayata geçirdiğini, Bodrum’da 16 yıldır çözülemeyen katı atık tesisinin temelini de yakında hep birlikte atacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bodrum Torba geri kazanım tesisimizde modern ve taşınabilir araçlarla birçok alanda kullanabileceğimiz geri dönüşüm malzemeleri elde edeceğiz ve bu taşınabilir araçları diğer tesislerimizde de kullanma imkanına sahibiz. Muğla, Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Muğla’da 1 olan hafriyat alanını kısa sürede yaptığımız çalışmalar ile 7’ye çıkardık. Muğla’da Katı Atık düzenli depolama sahaları için çalışmalarımız sürüyor. Menteşe ilçemizde temelini attık. Milas ve Datça’da da yer tahsisini bekliyoruz. Bodrum’da 2000 yılından beri devam eden serüven 2016 yılında ilgili bütün kurumların onayı ile sona erdi ve Bodrum’un senelerdir süren vahşi depolama çilesi bu modern ve düzenli tesis ile sona erecek. Katı atık tesisinin yapım projesinde emeği geçen dönemin Mumcular Belediyesi, BODER Derneği ve Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bodrum’a yakışan bir tesisi Muğla’mıza ve Bodrum’a kazandıracağız. Siyasi malzeme olarak bazı çevrelerin kullandığı bu proje, dönemin iktidar partisi milletvekilleri, belediye başkanları ve bakanlıkların onayladığı bir projedir. Bunu siyasi malzeme yapmak Bodrum’a ihanettir. Bodrum için büyük önem taşıyan ve vahşi depolamanın önüne geçerek Bodrum’da 2000 yılından beri devam eden bu serüveni bitirecek bu projeye herkesin destek vermesi gerekiyor. Siyasi getirisi olmayan ama Muğla’nın doğası, çevresi için hayati önem taşıyan projeleri hizmete sunmaya devam edeceğiz.” dedi.