Meclis Canlı

Büyükşehir’den Bozüyük’e Yakışan Yatırımlar


15.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesinde yeni yapılan yol ve köprüler ile restorasyonu tamamlanan Bozüyük Kültür Evi’nin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katılımı ile gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Bozüyük Mahallesindeki Akçay ve Alişar köprüleri yeniden yapılarak toplam 4.4 kilometre uzunluğundaki yol Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplaması kısa sürede tamamlandı. Ayrıca Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Kırsal turizm alanında yoğun hareketliliğin gerçekleştiği Bozüyük mahallesinde, tarihi ve kültürel değerleri içinde barındıran, yöreye ait etnografik eserler ile geçmişin izlerini korumak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla; Bozüyük Kültür Evi’nin restorasyonu tamamlanarak ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.



Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesinde yapılan kültür evi, köprü ve yol açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık,  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Araştırmacı-Yazar Ünal Türkeş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Bozüyük Kültür Evi, köprü ve yol açılışında konuşan Bozüyük Mahalle Muhtarı Vahdettin Beçin, Bozüyük mahallesinin Türkiye’nin her yerinde tanınır hale geldiğini ve bugüne kadar yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Beçin; “Büyükşehir Belediyemiz ve Yatağan Belediyemiz Bozüyük’ün hak ettiği yere gelmesi için özveriyle ve gayretle çalışıyor. Bozüyük mahallemize kazandırılan güvenli ve modern yollar, köprüler ile misafirlerimizi kültürümüz ve geçmişimiz ile buluşturacağımız kültür evi hizmetlerinde emeği geçen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanımız Hasan Haşmet Işık ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.



Açılışta konuşan Araştırmacı-Yazar Ünal Türkeş, Bozüyük mahallesinin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler vererek böyle güzel bir gün yaşanmasında emeği geçen herkese özel sevgi ve saygı sunduğunu söyledi.




Büyükşehir’den Bozüyük’e 2 Milyon 800 bin TL’lik Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Bozüyük Kültür Evi 1928 yılında okul binası olarak temeli atıldığını ve 1990 yılına kadar okul olarak kullanılan bu binanın 2005 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Yüksel’in girişimleri ve bakanlığın katkılarıyla Bozüyük’e kazandırıldığını söyledi. Ali İnan; “Büyükşehir Belediyesi olarak Kıyıdan Kırsala Turizm çalışmalarımız kapsamında yöre halkının bağışladığı etnografik eserlerle Bozüyük Kültür Evi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca kültür evinin bahçesine Bozüyük’ün önemli değerlerinden Hacı Süleyman Efendi’nin anıtını yaparak ölümsüzleştiriyoruz. Kültür turizmi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, il genelinde güvenli ve konforlu yollar için mesai saati gözetmeden çalıştıklarını söyledi. Hida Kılıç; “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için il genelinde asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmaları yapıyoruz. Bozüyük Mahallemize yaklaşık 2 milyon 800 bin TL yatırım yaparak köprülerimizi ve yollarımızı modern ve güvenli hale getirdik.” dedi.



“Bozüyük Büyükşehrin Yatırımları İle Kültür Turizminde Daha Fazla Söz Sahibi Olacak”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllarca konuşulan ama bir türlü yapılamayan hizmetlerin kısa sürede hayata geçirilmesinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Bahattin Gümüş, geçmişi ve kültürü ile çok önemli değere sahip Bozüyük’e Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu yatırımlar ile bölgenin kültür turizminde daha fazla söz sahibi olacağına inandığını söyledi.



Kültür evi, köprü ve yol açılışında konuşan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan ilçesinin birçok tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını ve bunları koruyarak geleceğe aktarmak için Büyükşehir Belediyesi ile özveriyle çalıştıklarını söyledi. Hasan Haşmet Işık; “Bozüyük mahallemizin değeri günden güne artıyor. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Bozüyük’ü Türkiye’de marka yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yapılan yollar, köprüler ve restorasyonu tamamlanan kültür evi ile Bozüyük’ün hak ettiği yerlere geleceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve tüm ekibine Muğlamıza yaptıkları yatırımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.



“Sizlerin bize duyduğu güven ve mutluluğunuz bizler için her şeyden önemli ve bu anlamda da Muğla’ya yakışan yatırımlar, hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi olarak 2014-2015 yıllarında Muğla’ya 247 Milyon yatırım yaptıklarını ve 2016 yılında da 410 Milyon yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla Belediyesi döneminde Arasta’da 244 dükkan, Kültür Evi, Özbekler Evi, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi, Zahire Pazarı, Belediye Hizmet Binası, Apostol Hanı, Asar Dağı Mabolla Antik Yolu gibi tarihe tanıklık etmiş yapılarımızı ve değerlerimizi restore ederek yaşayan Muğla mirası içerisinde yerlerini almasını sağladık. Bu anlayış ve geçmişle geleceği iç içe yaşatma arzumuzu Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettiriyoruz. Kırsal turizm alanında yoğun hareketliliğin gerçekleştiği Bozüyük mahallesinde, tarihi ve kültürel değerleri içinde barındıran, yöreye ait etnografik eserler ile geçmişin izlerini korumak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında 1000 kilometre yol yapımı için 100 milyon TL bütçe ayırdık. Özverili ve gayretli çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 300 kilometre sathi, 40 kilometre sıcak asfalt, 25 bin metrekare parke döşeme çalışmalarımızı tamamladık. Bozüyük mahallemiz Türkiye gündeminde yer edinen yerleşim yerlerimizden. Çünkü Bozüyük kendine özgü değerleri olan ve kültürüne sahip çıkan bir yer. Buraya gelen misafirler, binaları görmekten çok, Bozüyük insanının güleryüzü, samimiyeti ve içtenliği için burayı tercih ediyorlar. Türkiye gelecekte turizmde söz sahibi olmak istiyorsa mutlak suretle kültür turizmini öne çıkarmalı ve tarihi, kültürel miraslarına sahip çıkmalıdır. Bu mirasları gelecek nesillere aktarmalı, yok etmemeliyiz. Bozarak değil koruyarak gelişmeliyiz. Deniz, kum, güneş her yerde var ama bizim farkımız yaşadığımız toprakların bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yapması. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere en iyi hizmeti verebilmek için tüm birimlerimizle il genelinde mesai saati gözetmeden çalışmalar yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz. Sizin güveniniz ve mutluluğunuz bizler için her şeyden önemli. Açılan yol, köprü ve kültür evi Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.



CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bozüyük’ün tarihi, kültürü ve geleceğe bakışı ile çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Akın Üstündağ, Bozüyük ve Muğla’nın değerini daha da artıracak kültür, altyapı ve sosyal alandaki çalışmalar yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibini yürekten kutladığını söyledi.