Büyükşehir’den ‘Can Dostlar’ İçin Örnek Bir Proje Daha

01.09.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bakımevlerindeki hayvanlar için yeni bir proje başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar hayvanların bakım ve korunması açısında yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında lokanta ve aşevi gibi işletmelerden çıkan yemek artıkları hayvan bakımevlerine gönderiliyor. Projede yer alan işletmelerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “İşletmemizde artan yemekler Muğla Büyükşehir Belediyesi hayvan bakımevindeki dostlarımıza gönderilmektedir. Tabakların içerisine peçete ve kürdan atmadığınız için teşekkür ederiz” yazan uyarı levhaları bulunuyor.

Şu ana kadar üç işletmede yürütülen proje hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç “Bakımevlerindeki hayvanlar için yeni bir projeye imza attık. Bu proje sayesinde hem işyerlerindeki yemek artıklarını değerlendiriyor hem de bakımevlerindeki hayvanların yemek ihtiyacını gideriyoruz. Projede şu an üç işletme yer alıyor. Bu işletmelerden belirli zaman aralıklarında yemek artıkları alıyor ve bakımevlerine gönderiyoruz. Projemize katkı sağlayacak tüm işletmelerin talepleri olumlu yönde değerlendirilecektir. Can dostlarımız için Büyükşehir Belediyesi olarak yeni projelere üretmeye devam edeceğiz.  ” dedi.